Sari direct la conținut

Buzău: Incident la aterizarea unei aeronave de mici dimensiuni, după o lansare de paraşutişti

HotNews.ro
Avion Antonov An-2, Foto: Cristi Croitoru | Dreamstime.com
Avion Antonov An-2, Foto: Cristi Croitoru | Dreamstime.com

O aeronavă de tip AN 2 a aterizat vineri după-amiază pe un câmp din judetul Buzău, fără ca incidentul să se soldeze cu victime, relatează agențiile News.ro și Agerpres.

Din primele informaţii, este vorba despre o navă civilă de tip AN 2, folosită pentru antrenamentul trupelor de parasutişti militari.

Incidentul s-a produs pe raza municipiului Buzău, în apropierea DN2 – E85, într-o zonă folosită în trecut drept aerodrom militar.

Potrivit News.ro, nu sunt victime și nu s-au înregistrat apeluri la 112 privind acest incident.

Conform Agerpres, aeronava aparţine Aeroclubului României şi, potrivit primelor informaţii, incidentul s-ar fi petrecut la aterizare.

„O aeronavă care aparţine Aeroclubului României a fost implicată într-un incident la aterizare (…) nu s-a prăbuşit. La bord se afla echipajul format din pilot şi copilot, amândoi sunt bine, nu sunt răniţi, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Se desfăşoară o investigaţie, pe care o desfăşoară Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile. Când o să avem informaţii, vor fi publicate”, a declarat Dan Chirac, director în cadrul Aeroclubului României.

Potrivit conducerii aeroclubului, avionul executa misiuni de lansare a unor paraşutişti.

„Avionul lansase nişte paraşutişti şi revenea după lansarea respectivă. Avionul a suferit pagube”, a subliniat reprezentantul Aeroclubului României.

Avioanele de tip AN 2 s-au aflat în dotarea MApN și au fost scoase din uz dupa tragedia aviatică din 5 iulie 2010 de la Tuzla, când un avion al bazei aeriene de la Boboc s-a prăbusit si au murit 12 persoane.

____________

[Foto © Cristi Croitoru | Dreamstime.com]

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro