Sari direct la conținut

Candidat la Primăria Bârlad din partea partidului lui Piedone, reținut de polițiști după ce i se depozita mita în frigider. De unde veneau banii

HotNews.ro
Masina de politie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Masina de politie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Marius Iamandi, candidat pentru funcția de primar al municipiului Bârlad din partea PUSL, a fost reținut de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a anunțat miercuri seara reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Alături de acesta a fost reținută și contabila companiei de drumuri și poduri Reiser Bârlad, societate al cărei acționar majoritar este Consiliul Local (CL). Cei doi sunt acuzați de abuz în serviciu, delapidare și fals.

Marius Iamandi este om de afaceri în municipiul Bârlad și deține o societate privată care avea relații comerciale cu compania de stat Reiser.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că, în anul 2022, persoanele cercetate ar fi întocmit în mod fictiv mai multe documente financiar-contabile în baza cărora ar fi decontat bunuri fictive în valoare de aproximativ 17.000 lei”, au anunțat oficialii IPJ Vaslui.

Punerea sub acuzare a lui Marius Iamandi și a contabilei Reiser vine după a directorului companiei, Daniel Buzămăț, a fost arestat la începutul acestui an și trimis în judecată pentru luare de mită. Procurorii l-au acuzat pe Buzămăț că ținea ascunsă în frigiderul din birou mita pe care o primea de la un alt om de afaceri. Suma indicată de DNA: 50.000 de lei.

Surse locale au declarat că directorul Reiser ar fi depus un denunț în care a relatat și alte fapte penale care se petreceau în cadrul companiei aflate în subordinea Consiliului Local Bârlad. Ancheta s-a extins, fiind descoperite și relațiile fictive pe care societatea lui Iamandi le avea cu compania de stat.

„Astăzi, 29 mai 2024, în baza probatoriului administrat, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au luat față de persoanele cercetate măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Mâine, acestea urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea emiterii unor măsuri preventive”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Marius Iamandi nu se află la primul contact cu legea penală. În 2014, pe când era consilier local din partea PSD în CL Bârlad a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro