Sari direct la conținut

Marea Britanie, în cazul Skripal: Rusia a testat eficiența agentului neurotoxic pe mânerele ușilor înainte de atac

HotNews.ro

Rusia a testat cât de eficient este agentul neurotoxic dacă este plasat pe clanța ușilor, înainte ca Serghei și Iulia Skripal să fie atacați în martie la Salisbury, a spus consilierul pe securitate națională al premierului Marii Britanii, Mark Sedwill, într-o scrisoare adresată secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, relateazăThe Guardian.

În aceeași scrisoare,Mark Sedwill a relatat că Serviciul militar de informații al Rusiei îi spiona pe Serghei Skripal și pe fiica lui, Iulia, cu cel puțin cinci ani înainte de atacul cu agentul neurotoxic.

Astfel, începând din 2013, conturile de email ale Iuliei Skripal au fost ținta specialiștilor cinbernetici ai Serviciului militar de Informații al Rusiei GRU.

În scrisoarea sa, Sedwill spune că agentul neurotoxic ”Novichok” a fost dezvoltat la Institutul de cercetare de la Shikhany.

Potrivit The Guardian, în scrisoare, Sedwill, care are o imagine de ansamblu asupra activității tuturor serviciilor britanice de spionaj, a completat o parte din informațiile la care Theresa May a făcut referire la momentul în care a declarat că este foarte probabil ca Rusia să fi fost în spatele atacului.

Ca răspuns, ambasadorul Rusiei la Londra, Alexander Yakovenko, a anunțat că și ambasada sa va publica propriul raport cu privire la atac.

”Guvernul britanic tot nu a adus nicio probă clară în sprijinul poziției sale care ar confirma versiunea lor oficială”, a spus într-o conferință de presă.

Citește și:

Un cercetator rus contrazice Kremlinul si explica, in presa de stat, cum a fost dezvoltat Novociok in URSS / Ce argument are pentru neimplicarea Rusiei: Toate persoanele implicate sunt in viata

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro