Efectul „oglindă” din apelurile video și intervențiile estetice al generațiilor Millennials și Z
A vorbi despre medicina estetică de la distanță, fără a vedea, este un exercițiu dificil. Din acest motiv, Congresul SIME (Societatea Italiană de Medicină Estetică) s-a desfăşurat la Roma, cu toate măsurile de precauție impuse de Covid-19, scrie Il Sole 24 Ore. Dintre concluzii: tinerii Millennials, generația născută între începutul anilor ’80 și mijlocul anilor ’90, au fost mereu atenți la aspectul estetic, însă acum creşte şi generația Z, cu fete sub 30 de ani, care au o abordare complet diferită a esteticii. «Fenomenul a fost definit „chipul fetei bogate” de chirurgul plastic englez Dirk Kremer – continuă Bartoletti – și constă în dorința de a etala cu mândrie buzele umflate și pomeții pronunțați.
Trei zile, cât a durat congresul, medicii și experții din sector au discutat toate noutățile medicinii estetice, un sector care, în ciuda pandemiei, a cunoscut o creștere exponențială.
„Am amânat această întâlnire din mai până în iulie – explică profesorul Emanuele Bartoletti, președintele SIME – și trebuie să precizez că au fost multe adeziuni, chiar și din partea colegilor străini”.
Medicina estetică s-a dovedit a fi o supapă pentru toate persoanele care au stat închise în casă și care, în timpul apelurilor prin zoom, și-au observat şi mai mult defectele chipului. Statele Unite au denumit acest fenomen „zoom boom”: conform ASPS (Societatea Americană a Chirurgilor Plastici) în lunile lockdown-ului, a existat o creștere cu 64% a cererilor de tratamente de medicină estetică.
Italia nu s-a disociat nici ea de această tendință și înregistrează o creștere similară. Cele mai solicitate tratamente? Umpluturi în zona labială (+ 42%), zona zigomatică (+ 29%), umplerea şanţurilor nazolabiale (+28%) cu distincție de sex și grupa de vârstă.
- Cum poate fi limitat fenomenul «rich girl face»
Tinerii Millennials, generația născută între începutul anilor ’80 și mijlocul anilor ’90, au fost mereu atenți la aspectul estetic, însă acum creşte şi generația Z, cu fete sub 30 de ani, care au o abordare complet diferită a esteticii. «Fenomenul a fost definit „chipul fetei bogate” de chirurgul plastic englez Dirk Kremer – continuă Bartoletti – și constă în dorința de a etala cu mândrie buzele umflate și pomeții pronunțați. Utilizarea botoxului și a acidului hialuronic devine un fel de status simbol : sunt bogată și îmi permit aceste tratamente.
Un fenomen sociologic care dezvăluie fragilitatea tinerilor care încearcă să-și creeze propria identitate imitând miturile social media. În aceste cazuri, medicul estetician trebuie să intervină, descurajându-l pe pacient și recomandându-i tratamentul cel mai potrivit în funcție de nevoile reale”.
- La descoperirea Liquid Lifting
Este o procedură neinvazivă care constă în umplerea anumitor zone ale feței cu un filler pe bază de acid hialuronic sau hidroxiapatită de calciu, pentru a restabili tensiunea ligamentelor zigomatice sau mandibulare care se relaxează odată cu îmbătrânirea. Intrând în detaliu, se creşte volumul osos, cu scopul de a umple și ridica o eventuală „pungă golită” – cum ar fi de exemplu în zona pomeților, sau în cea a maxilarului – sau se intervine asupra acelei părți care se află în fața urechii, unde există o structură importantă, fascia parotidă, care, dacă este umplută și umflată ușor, duce în spate toate țesuturile părții intermediare a feței, cea a obrazului.