Sari direct la conținut

Două nave cargo s-au ciocnit în Marea Baltică: "Una dintre ele este răsturnată total. Nu știm cum s-a întâmplat" / Doi marinari danezi, dați dispăruți – UPDATE

HotNews.ro
Două nave cargo s-au ciocnit în Marea Baltică: "Una dintre ele este răsturnată total. Nu știm cum s-a întâmplat" / Doi marinari danezi, dați dispăruți – UPDATE

Două nave cargo s-au ciocnit în Marea Baltică, între insula daneză Bornholm și orașul Ystad din sudul Suediei, a anunțat luni presa suedeză, potrivit Reuters.

UPDATE 14.44 Doi danezi din echipajul navei răsturnate sunt dați dispăruți, însă se speră că ei încă sunt undeva într-un compartiment al navei Karin Toj în care mai este aer și nu au ajuns în apa cu temperatură de doar 4 grade Celsius a Mării Baltice.

Barja daneză de 55 de metri lungime și nava scoțiană de 90 de metri lungime navigau în aceeași direcție când s-au lovit în condiții deceață și întuneric, la ora 03.30 ora locală.

Karin Hoj a fost remorcat până în ape puțin adânci unde scafandri suedezi sunt gata să o cerceteze în condiți de risc scăzut.

––––-

Una dintre nave era înregistrată în Danemarca, iar cealaltă era britanică, a precizat televiziunea publică suedeză SVT.

„Una dintre ele este răsturnată total. Nu știm exact cum s-a întâmplat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administrației Maritime Suedeze, Jonas Franzen.

„Nava daneză avea cel puțin două persoane la bord”, a precizat Franzen.

O amplă operațiune de salvare era în curs de desfășurare, a precizat SVT.

Agenția suedeză de știri TT a citat un purtător de cuvânt al gărzii de coastă suedeze care a declarat că una dintre nave avea 90 de metri lungime, iar cealaltă 55 de metri.

Centrul de operațiuni al forțelor de apărare daneze a transmis că nava britanică era încă funcțională, iar echipajul era în siguranță.

Incidentul a avut loc în apele teritoriale suedeze, iar Danemarca a ajutat autoritățile suedeze la operațiunile de salvare. O navă de salvare a fost trimisă de pe insula Bornholm, iar un elicopter fusese de asemenea trimis din partea daneză.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro