Sari direct la conținut

Elon Musk spune că vrea să creeze o rețea de socializare nouă / Ce îl nemulțumește pe CEO-ul Tesla și SpaceX

HotNews.ro
Elon Musk, Foto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images
Elon Musk, Foto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

​Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, afirmă că „se gândește serios” să contruiască o rețea de socializare nouă, relatează Reuters.

Musk a dezvăluit informația când i-a răspuns unui utilizator al Twitter care l-a întrebat sâmbătă dacă are în vedere construirea unei rețele sociale bazat pe un algoritm cu sursă deschisă (open source) care să pună accentul pe libertatea de exprimare, și pe care „propaganda să fie minimă”.

Elon Musk, un utilizator prolific al Twitter, a criticat recent platforma social media din cauza politicilor sale legate de ștergerea anumitor tipuri de conținut.

Elon Musk este nemulțumit de Twitter

CEO-ul Tesla și SpaceX a afirmat că Twitter subminează democrația fiindcă nu respectă principiile libertății de exprimare.

El a dezvăluit că se gândește să creeze o rețea de socializare nouă la o zi după ce a făcut un sondaj pe Twitter în care și-a întrebat urmăritorii dacă ei cred că rețeaua de socializare respectă libertatea de exprimare. 70% din cei care au răspuns au votat „nu”.

„Consecințele acestui sondaj vor fi importante. Vă rog votați cu atenție”, a spus el vineri.

Anul trecut el a anunțat că va vinde din portofoliul său de acțiuni Tesla după un alt sondaj făcut pe Twitter în care și-a întrebat urmăritorii despre acest lucru, ei votând „da” la întrebare.

Documente oficiale obținute ulterior de jurnaliștii de la CNBC au arătat că Musk luase deja decizia de a vinde o parte a acțiunilor Tesla pe care le deține, cu aproape 3 luni înainte să își întrebe urmăritorii de pe Twitter despre acest lucru.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro