Sari direct la conținut

Doi piloți de la Air France au fost suspedanți după ce s-au bătut în timp ce zburau

HotNews.ro
Flota aeriana Air France, Foto: Air France
Flota aeriana Air France, Foto: Air France

Doi piloți de la compania aeriană Air France au fost suspendați după ce s-au caftit în timpul unui zvor Geneva-Paris în luna iunie, potrivit The Guardian. Bătaia a ieșit la iveală după ce organismul francez care supraveghează traficul aerian a anunțat incidente cu scurgeri de combustibil, invocând că piloții companiei nu respectă protocoalele de siguranță.

Doi piloți ai companiei aeriane Air France au fost suspendați după ce s-au luat la bătaie în cabina de pilotaj în timpului unui zbor Geneva-Paris în luna iunie, a anunțat duminică un oficial al liniei aeriene.

Compania a precizat că zborul a decurs normal totuși în ciuda incidentului și că piloții au aterizat în siguranță, iar bătaia nu a afectat zborului, a mai precizat oficialul.

Potrivit publicației elvețiane La Tribune, spiritele s-au încins între pilot și copilot la scurt timp după decolare și au început să se bată.

În scurt timp, personalul de cabină a intervenit, iar un membru al echipajului și-a petrecut zborul în cabina de pilotaj alături de piloți, pentru a evita alte violențe.

Piloții Air France, bănuiți că nu respectă procedurile pentru siguranță

Isprava piloților bătăuși a fost făcută publică după ce agenția de investigații aeriene din Franța a publicat miercuri un raport în care se arată că unii piloți ai Air France nu respectă cu rigurozitate procedurile în timpul incidentelor de siguranță.

Raportul s-a concentrat pe o scurgere de combustibil în timpul unui zbor Air France de la Brazzaville, în Republica Congo, la Paris, în decembrie 2020, când piloții au redirecționat avionul, dar nu au oprit alimentarea motorului și nu au aterizat cât mai repede posibil, așa cum prevede procedura, astfel că motorul ar fi putut lua foc.

Agenția de investigații aeriene din Franța a menționat trei cazuri similare între 2017 și 2022 și a afirmat că unii piloți au acționat pe baza propriei analize a situației, în loc de protocoalele de siguranță.

Compania aeriană Air France a precizat că efectuează mii de zboruri zilnic și că raportul a menționat doar patru astfel de incidente de siguranță.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro