Sari direct la conținut

Liz Truss spune că își regretă greșelile și vrea să rămână în funcția de prim-ministru al Marii Britanii

HotNews.ro
Liz Truss, Foto: Rob Pinney / AFP / Profimedia
Liz Truss, Foto: Rob Pinney / AFP / Profimedia

Premierul britanic Liz Truss a declarat că îi pare rău pentru „greșelile” sale și a dat asigurări că dorește să rămână în funcție în „interesul național”, într-un interviu acordat BBC, difuzat luni seară.

„Vreau să îmi asum responsabilitatea și să îmi cer scuze pentru greșelile care au fost făcute”, a declarat liderul conservator, al cărui mandat pare muribund după doar șase săptămâni.

„Voi rămâne în funcție pentru a livra pentru interesul național”, a spus ea, citată de AFP.

Noul ministru britanic al Finanţelor Jeremy Hunt a anunţat luni anularea „aproape tuturor măsurilor fiscale” anunţate în urmă cu trei săptămâni de către predecesorul său, Kwasi Kwarteng, care au aruncat pieţele britanice în haos, relatează AFP și Agerpres.

Jeremy Hunt, numit de urgență în funcție vineri, a subliniat că prioritatea Guvernului britanic este să restaureze „stabilitatea”.

Printre principalele măsuri dezvăluite luni s-a numărat reducerea perioadei de timp pentru care va rămâne în vigoare plafonarea facturilor la energie a gospodăriilor – numai până în luna aprilie a anului viitor, şi nu timp de doi ani.

Hunt a mai spus că „alte decizii dificile” urmează să fie anunţate cu privire la cheltuielile guvernamentale, dar și legate de impozite.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro