Sari direct la conținut

Un număr record de arme de foc au fost confiscate de la pasageri pe aeroporturile americane în 2022

HotNews.ro
Control de securitate pe un aeroport din SUA, Foto: Ted Shaffrey / AP / Profimedia
Control de securitate pe un aeroport din SUA, Foto: Ted Shaffrey / AP / Profimedia

Un număr record de arme de foc au fost confiscate de la pasagerii aeroporturilor americane în 2022, respectiv 6.301 de arme, dintre care 88% erau încă încărcate, au declarat oficiali din sectorul transporturilor, potrivit BBC și News.ro.

Administraţia pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a declarat că se aşteaptă să confişte 6.600 de arme până la sfârşitul anului, o creştere cu 10% faţă de nivelul record din 2021.

Agenţia a spus că armele aduse în aeroporturi consumă resurse semnificative şi sunt foarte costisitoare pentru pasager.

Numărul de arme găsite depăşeşte recordul anterior de anul trecut, când au fost depistate 5.972 de arme de foc.

Aeroportul Hartsfield-Jackson din Atlanta, Georgia, a avut cel mai mare număr de opriri a unor arme de foc înregistrate, în timp ce Aeroportul Dallas/Fort Worth din statul Texas a avut al doilea cel mai mare număr.

Nu a fost dat niciun motiv pentru care mai mulţi oameni au încercat să treacă de securitate având o armă asupra lor.

Legile privind deţinerea de arme variază în funcţie de stat în SUA, dar armele de foc nu sunt permise în cabina pasagerilor unui avion, chiar dacă un pasager are un permis de armă.

Dacă oficialii TSA detectează o armă la un punct de control, ei emit o sancţiune civilă care variază în funcţie de numărul de infracţiuni anterioare şi dacă arma era încărcată la momentul respectiv.

Agenţia a mai spus că va mări pedeapsa civilă maximă pentru încălcarea legii referitoare la armele de foc de la 13.910 dolari la 14.950 de dolari.

În ce condiții pasagerii pot călători cu arme de foc

Pasagerii companiilor aeriene pot călători cu arme de foc într-un bagaj de cală atunci când sunt descărcate şi încuiate într-o cutie rigidă.

De asemenea, călătorii trebuie să spună reprezentanţilor companiilor aeriene că intenţionează să călătorească cu arma, în timpul înregistrării.

În aprilie, un congresman al Statelor Unite, Madison Cawthorn, a fost oprit din încercarea de a trece o armă prin controlul de securitate pe Aeroportul Internaţional Charlotte Douglas din Carolina de Nord, a declarat poliţia locală.

El a recunoscut că arma era a lui şi a cooperat cu ofiţerii.

TSA a declarat că a controlat peste 2,5 milioane de persoane la nivel naţional pe 27 noiembrie – duminica de după sărbătoarea de Ziua Recunoştinţei – marcând cel mai mare volum de la începutul pandemiei.

În SUA, în 2018 erau în circulaţie aproximativ 390 de milioane de arme, potrivit cifrelor Small Arms Survey, un proiect de cercetare de vârf din Elveţia.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro