Sari direct la conținut

Dmitri Peskov, despre jurnaliștii străini: „Să vedem care va fi situația, cum se vor comporta”

HotNews.ro
Dmitri Peskov, Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia
Dmitri Peskov, Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Rusia va ține cont de „comportamentul” presei occidentale și de atitudinea față de reporterii ruși din străinătate atunci când va decide dacă îi va acredita pe jurnaliștii acestora pentru evenimente importante din Rusia, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția de presă de stat TASS, preluată de Reuters.

Jurnaliști din țări pe care Rusia le numește „neprietenoase” nu au primit acreditare pentru Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, aflat încă în desfășurare.

Întrebat dacă Moscova va permite jurnaliștilor occidentali să participe la evenimente din Rusia în viitor, Peskov a declarat: „Să vedem care va fi situația, cum se va comporta (presa străină)”.

Peskov a adăugat că problema acordării de acreditări va depinde și de modul în care sunt tratați jurnaliștii ruși în țările „neprietenoase”. Moscova folosește această etichetă pentru statele care au impus sancțiuni din cauza a ceea ce Kremlinul numește „operațiunea sa militară specială” din Ucraina.

„Totul va depinde de atitudinea față de jurnaliștii noștri din țările străine – neprietenoase”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului,

„Nu vom mai proceda ca altădată. Vom fi pregătiți să îi primim (pe jurnaliștii occidentali), dar nu vom tolera un astfel de tratament al jurnaliștilor noștri din străinătate”, a adăugat el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro