Sari direct la conținut

Incendiile devastatoare din Hawaii: Autoritățile se așteaptă să găsească între 10 și 20 de trupuri neînsuflețite pe zi

HotNews.ro
Incendiile au mistuit insula Maui din Hawaii, Foto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia
Incendiile au mistuit insula Maui din Hawaii, Foto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Numărul morților după incendiile din Hawaii, care se apropie deja de 100 de morți, ar putea crește considerabil în această săptămână, a avertizat guvernatorul arhipelagului american Josh Green, spunând că se așteaptă ca serviciile de salvare să găsească „10 până la 20” cadavre pe zi, relatează AFP.

„Probabil vor găsi 10 până la 20 de persoane pe zi până când vor termina”, a spus Green într-un interviu difuzat luni de CBS.

Potrivit acestuia, operațiunile de căutare vor dura „probabil încă 10 zile”, iar evaluarea finală este momentan „imposibil de ghicit”.

Potrivit ultimului raport provizoriu, incendiul care aproape a distrus orașul Lahaina, pe insula Maui, a ucis 96 de persoane. Acest lucru îl face cel mai mortal incendiu suferit de Statele Unite în ultimul secol.

Câinii caută în prezent sub moloz și cenușă supraviețuitori, dar mai au mult teren de acoperit.

Fosta capitală a Regatului Hawaii a fost aproape distrusă de incendiu, iar pagubele sunt incomensurabile până acum. Orașul, care găzduia 12.000 de oameni, pare să fi fost bombardat, cu mii de clădiri reduse la mormane de cenușă.

„Pentru a fi complet sincer, nu există nimic de văzut decât o devastare totală”, a recunoscut guvernatorul Green, care a vizitat locul săptămâna trecută.

Pe măsură ce comunicațiile încep să fie restabilite pe insulă, numărul persoanelor numărate ca dispărute este în scădere: de la 2.000 la 1.300 în prezent, potrivit guvernatorului.

„Inimile noastre se vor rupe iremediabil dacă înseamnă că există atât de multe morți”, a spus el.

Autoritățile se pregătesc „pentru multe povești tragice”, deși nu cred că bilanțul s-a ridica la ordinul miilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro