Sari direct la conținut

Un rus de stânga, pro-război, arestat pentru „justificarea terorismului”

HotNews.ro
Sergei Udaltsov, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Sergei Udaltsov, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Sergei Udaltsov, un activist politic de stânga din Rusia, a fost arestat și acuzat de „justificarea terorismului” joi, a relatat agenția de știri de stat TASS, citându-l pe avocatul acestuia, relatează Reuters.

Udalțov, care a sprijinit războiul din Ucraina, a scris joi dimineață pe aplicația de mesagerie Telegram că poliția îi dărâma ușa de la intrare.

Avocatul lui Sergei Udaltsov nu a oferit alte informații despre acuzațiile aduse clientului său.

Udaltsov este liderul Frontului de Stânga, o coaliție de grupuri ruse de stânga afiliate Partidului Comunist din Rusia. Soția sa, Anastasia, este membră comunistă în parlamentul Rusiei.

Udaltsova devenit cunoscut în timpul protestelor din 2011-2012 de la Moscova, după acuzațiile de fraudă electorală pe scară largă, și a fost aliat la acea vreme cu opozantul rus Aleksei Navalnîi. Udaltsov a fost închis în 2014 pentru organizarea de proteste și eliberat în 2017.

Deși rămâne critic la adresa președintelui rus Vladimir Putin, Udaltsov s-a rupt, de la începutul conflictului din Ucraina, de foștii aliați din opoziție, sprijinind campania militară a Kremlinului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro