Sari direct la conținut

Preot polonez, arestat după organizarea unei orgii sexuale, unde un bărbat a luat prea multe pastile pentru disfuncții erectile și a leșinat

HotNews.ro
Poliția din Polonia, Foto: Janusz Gniadek / Alamy / Alamy / Profimedia
Poliția din Polonia, Foto: Janusz Gniadek / Alamy / Alamy / Profimedia

Un preot polonez a fost arestat și acuzat de mai multe infracțiuni, inclusiv că nu a permis acordarea ajutorului medical unei persoane, după ce presa a relatat că un bărbat s-a prăbușit la o petrecere sexuală organziată la domiciliul său, a anunțat joi agenția de presă de stat PAP, potrivit Reuters.

Eparhia din sud-vestul Poloniei este în centrul unui scandal de când au apărut informații în septembrie anul trecut despre o orgie sexuală la domiciliul unui preot din orașul Dabrowa Gornicza.

Preotul, Tomasz Z., așa cum este numit în presă din cauza legilor poloneze privind protecția vieții private, a fost arestat preventiv. El ar putea primi o pedeapsa cu închisoarea de până la 10 ani.

„Trei dintre [acuzații] se referă la infracțiuni descrise în legea privind combaterea dependenței de droguri și sunt legate de furnizarea de droguri, una dintre acestea este legată în plus de… infracțiuni împotriva libertății și decenței sexuale”, a declarat pentru PAP un purtător de cuvânt al procuraturii locale.

Cea de-a patra acuzație se referă la omisiunea de a ajuta o persoană care se confruntă cu o amenințare la adresa vieții sau a sănătății sale.

Potrivit presei poloneze, un bărbat s-a prăbușit la petrecere după ce a luat prea multe pastile pentru disfuncții erectile.

Unul dintre participanții la petrecere a chemat o ambulanță, dar când au sosit paramedicii li s-a refuzat intrarea și au putut să îl ajute pe bărbat doar după ce a fost chemată poliția, potrivit presei poloneze.

De asemenea, mai multe publicații au scris că bărbatul practica prostituția. De altfel, la petrecerea sexuală ar fi participat trei bărbați: individul care s-a prăbușit, Tomasz Z și un bărbat care a cerut ajutor.

Episcopul diecezei a demisionat anul trecut, a precizat Vaticanul la vremea respectivă, fără a oferi un motiv pentru demisia sa. Tomasz Z a fost eliberat din cler anul trecut, după ce presa a relatat despre presupusa petrecere sexuală.

În paralel cu activitatea procuraturii, biserica va desfășura și propriul proces în cazul lui Tomasz Z, ale cărui rezultate vor fi transmise Vaticanului, a declarat pentru Reuters biroul de presă al diecezei Sosnowiec.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro