Sari direct la conținut

VIDEO „Tatăl prietenos”: Coreea de Sud a interzis un videoclip de propagandă viral cu Kim Jong Un

HotNews.ro
Kim Jong Un alaturi de elevi nord-coreeni, Foto: STR / AFP / Profimedia
Kim Jong Un alaturi de elevi nord-coreeni, Foto: STR / AFP / Profimedia

Autoritatea sud-coreeană de reglementare a audiovizualului a interzis luni accesul la un videoclip muzical de propagandă care s-a viralizat pe rețelele de socializare și care îl glorifică pe liderul nord-coreean Kim Jong Un, descriindu-l pe acesta drept „tată prietenos și „lider măreț”, relatează Reuters.

Legea Securității Naționale din Coreea de Sud interzice accesarea site-urilor guvernamentale ale Coreei de Nord, precum și accesul la mass-media de stat de la Phenian cu scopul de a limita eforturile regimului lui Kim Jong Un de a „lăuda, incita sau propaga” activitățile sale.

Coreea de Nord și Sud sunt, tehnic vorbind, încă în război întrucât Războiul Coreean din 1950-1953 s-a încheiat cu un armistițiu, nu un tratat de pace.

Decizia de a interzice videoclipul a fost luată după ce serviciile de informații de la Seul au cerut o revizuire a sa de către autoritatea responsabilă de audiovizual pentru a vedea dacă ea încalcă legea.

„Videoclipul este conținut tipic asociat războiului psihologic dus împotriva Coreei de Sud și a fost distribuit de un canal ce funcționează pentru a conecta lumea exterioară [cu propaganda nord-coreeană] și se axează în principal pe idolatrizarea și glorificarea unilaterală a lui Kim”, a concluzinat autoritatea competentă.

Videoclipul cu Kim Jong Un a devenit viral pe TikTok și alte rețele de socializare

Agenția Reuters relatează că videoclipul a devenit o senzație neașteptată pe rețelele de socializare din întreaga lume, viralizându-se într-o formă scurtată pe TikTok și alte platforme social media.

Intitulat „Tatăl Prietenos”, videoclipul a fost prezentat luna trecută de televiziunea de stat de la Phenian.

El arată nord-coreeni, inclusiv soldați și copii, cântând versuri ca: „Să cântăm, Kim Jong Un este un lider măreț” și „Să ne lăudăm cu Kim Jong Un, un tată prietenos”.

Anul trecut autoritatea de reglementare a audiovizualului de la Seul a blocat accesul la mai multe canale de propagandă nord-coreeană de pe Youtube, de asemenea la solicitarea agențiilor de informații.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro