Sari direct la conținut

„Câinele de atac" al lui Kadîrov a fost numit noul prim-ministru al Ceceniei

HotNews.ro
Ramzan Kadîrov și Magomed Daudov, Foto: TASS / ddp USA / Profimedia
Ramzan Kadîrov și Magomed Daudov, Foto: TASS / ddp USA / Profimedia

Magomed Daudov este unul dintre loialii liderului cecen. Cum este descrisă numirea sa de către „Novaya Gazeta”, una dintre publicațiile rusești din exil.

„I-am prezentat dragului meu frate Magomed Daudov postul de președinte al guvernului Republicii Cecene”, a scris Kadîrov pe canalul său Telegram, „Având în vedere experiența sa vastă și profesionalismul înalt, sunt sigur că deputații vor sprijini pe deplin candidatura lui Magomed Khozhakhmedovich.”

Cu acest mesaj pe Telegram, președintele cecen Ramzan Kadîrov a anunțat numirea lui Magomed Daudov, fost președinte al Parlamentului cecen, în funcția de prim-ministru al regiunii ruse Cecenia. Deși Kadîrov a adăugat că depinde de parlamentul regional să aprobe numirea în funcție a lui Daudov, el l-a felicitat în avans.

Daudov, care este adesea numit „câinele de atac” al lui Kadîrov, a demisionat din funcția de președinte al Parlamentului cecen pe 15 mai. El ocupa această funcție din 2015.

Cunoscut pentru brutalitatea sa, Daudov se bucură, de asemenea, de o reputație de eficiență și, în trecut, a fost însărcinat de Kadîrov să conducă strategia de răspuns la Covid a Ceceniei, precum și să organizeze recrutarea luptătorilor ceceni pentru a lupta în Ucraina.

Vineri, Kadîrov a anunțat că fostul prim-ministru al Ceceniei, Muslim Khuciev, care a demisionat în mod neașteptat marți, a fost numit consilier al premierului rus Mihail Mișustin.

„Mă bucur că experiența și talentul lui Muslim Khuciev, pe care le-a aplicat cu succes în republica noastră, sunt solicitate la nivel federal”, a spus Kadîrov după numire. „Încrederea acordată lui este un bun stimulent chiar și pentru o muncă mai bună de făcut în beneficiul marelui nostru stat”.

Novaia Gazeta subliniază că, având în vedere starea sănătății lui Kadîrov, care a fost diagnosticat cu o boală terminală luna trecută, schimbările aduse guvernului Ceceniei sunt analizate chiar mai îndeaproape decât în mod uzual, deoarece diverși concurenți se poziționează pentru a prelua conducerea regiunii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro