Sari direct la conținut

Premiu anulat pentru Robert De Niro după ce actorul l-a criticat dur pe Donald Trump

HotNews.ro
Actorul Robert De Niro la Festivalul de Film de la Cannes, Foto: Urman Lionel/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia
Actorul Robert De Niro la Festivalul de Film de la Cannes, Foto: Urman Lionel/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Actorul Robert De Niro urma să primească un premiu din partea Asociaţiei Naţionale a Radiodifuzorilor, dar grupul a anulat premiul după ce starul s-a pronunţat împotriva lui Donald Trump în afara procesului său penal din New York, săptămâna aceasta, relatează The Hill şi Huffington Post, preluate de News.ro.

Un purtător de cuvânt al grupului a declarat joi pentru The Hill că evenimentul lor a fost „cu mândrie bipartizan” şi a spus: „În timp ce susţinem cu tărie dreptul fiecărui american de a-şi exercita libertatea de exprimare şi de a participa la angajamentul civic, este clar că recentele activităţi de profil înalt ale domnului De Niro vor crea o distragere a atenţiei de la munca filantropică pe care speram să o recunoaştem. Pentru a menţine accentul pe serviciul câştigătorilor premiului, domnul De Niro nu va mai participa la eveniment”.

Într-o declaraţie pentru Hill, De Niro nu a protestat faţă de această decizie şi a spus că apreciază în continuare grupul. „Susţin activitatea NAB Leadership Foundation şi aş dori să îmi exprim aprecierea şi recunoştinţa pentru ceea ce a făcut şi va continua să facă fundaţia pentru binele nostru, al tuturor, şi le urez succes în continuare”, a afirmat acesta în declaraţia citată de Hill.

Declarații dure împotriva lui Trump

Marţi, De Niro, care şi-a exprimat recent susţinerea pentru preşedintele Joe Biden, a participat la un eveniment de campanie a lui Biden în faţa tribunalului din Manhattan, alături de doi foşti ofiţeri de poliţie, Harry Dunn şi Michael Fanone, care se aflau la Capitoliul SUA când acesta a fost atacat de susţinătorii lui Trump la 6 ianuarie 2021.

Referindu-se la candidatura de succes a lui Trump la preşedinţie în 2016, câştigătorul premiului Oscar a spus că iniţial candidatura lui Trump a fost considerată o glumă. „Am uitat lecţiile istoriei care ne-au arătat alţi clovni care nu au fost luaţi în serios până când au devenit dictatori vicioşi. Cu Trump, avem o a doua şansă şi nimeni nu râde acum. Acesta este momentul să-l oprim prin vot o dată pentru totdeauna”, a spus De Niro.

Dacă Trump revine la Casa Albă, a spus el, americanii ar putea vedea cum libertăţile civile pe care le consideră de la sine înţelese se evaporă, precum şi sfârşitul alegerilor. „Dacă va ajunge înăuntru, vă pot spune de pe acum că nu va mai pleca niciodată”, a spus De Niro.

Oficialii campaniei lui Trump au declarat că evenimentul lui De Niro a arătat disperarea din tabăra lui Biden. „Joe Biden pierde la nivel naţional”, a declarat Jason Miller, un purtător de cuvânt al lui Trump. „Cifrele preşedintelui Trump continuă să crească. Şi tot ce poate face Biden este să lanseze un actor ratat”.

În comentariile sale cele mai acide, De Niro a vorbit despre Trump prin prisma oraşului în mare parte democrat, ai cărui alegători îl cunosc bine pe Trump şi l-au respins în mod categoric la urne. „Noi, newyorkezii, obişnuiam să-l tolerăm când era doar un alt escroc imobiliar murdar care se dădea drept un mare om, un playboy de doi bani care minţea ca să ajungă în tabloide”, a spus el. „Un clovn… Nimeni nu-l lua în serios. Acum îl iau în serios”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro