Sari direct la conținut

Barna, despre problemele la votul prin corespondență: Incompetenţa dăunează grav democraţiei

HotNews.ro
Barna, despre problemele la votul prin corespondență: Incompetenţa dăunează grav democraţiei

”Incompetenţa dăunează grav democraţiei”, a scris copreşedintele USR PLUS Dan Barna, pe Facebook, referindu-se la cele 14.000 de voturi ale cetăţenilor români din diaspora care nu au mai ajuns la birourile electorale.

Acesta subliniază că este inacceptabil că până la această oră nu există ”nicio explicație coerentă”.

”E inacceptabil faptul că peste 14.000 de români din diaspora nu au putut să voteze prin corespondență deși statul român i-a asigurat că vor putea face acest lucru. E inacceptabil și faptul că până la această oră încă nu avem o explicație coerentă pentru această bătaie de joc la adresa cetățenilor”, a scris Barna pe Facebook.

Acesta îi îndeamnă pe românii din țară să meargă mâine la vot.

”Celor din țară vreau să le spun doar atât: mergeți mâine la vot și votați ținând seama inclusiv de acest ultim exemplu de stat incapabil să se achite de sarcini esențiale cum ar fi respectarea dreptului oamenilor de a-și alege viitorul”, mai arată postarea copreședintelui USR PLUS.

Peste 14.000 de plicuri cu votul românilor care au ales să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare 2020 nu au ajuns la birourile electorale, potrivit președintelui Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu-Buică, el declarând sâmbătă pentru HotNews.ro că a cerut explicații Poștei Române.

Alianța USR-PLUS solicită Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe și Biroului Electoral Central să ia urgent toate măsurile de informare publică pentru ca românii din diaspora al căror vot prin corespondență nu a ajuns la destinație să știe acest lucru și să găsească soluții să se prezinte fizic la urne.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro