Gabriela Firea, promisiuni pentru bucureșteni în primul mesaj după desemnarea la Primăria Capitalei
Gabriela Firea a reacționat pe contul său de Facebook la mai puțin de 10 minute după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a explicat tot pe internet decizia coaliției de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei.
Președintele PSD București, Gabriela Firea, a făcut mai multe promisiuni bucureștenilor în prima reacție publică, după ce premierul Marcel Ciolacu a spus că decizia alianței PSD-PNL de a merge separat la alegerile de la Primăria Capitalei a fost „dificilă”.
Firea i-a mulțumit lui Ciolacu pentru desemnarea sa în cursa pentru fotoliul de la primărie.
„Mulțumesc pentru încredere! Împreună vom lupta pentru dreptul bucureştenilor la o viață mai bună, într-un oraş civilizat. Voi redeschide toate şantierele blocate şi voi reda curățenia şi frumusețea Capitalei. Vom avea, din nou, cele mai mari investiții în şcoli, transport, protecția mediului, infrastructură, termoficare, spitale, instituții de cultură”, a scris Gabriela Firea pe Facebook la scurt timp după primele explicații oficiale ale lui Ciolacu.
Lidera social-democraților din București a distribuit postarea lui Ciolacu.
Firea a tot insistat să fie candidatul PSD la București
Gabriela Firea a declarat de mai multe ori că își dorește o candidatură la Primăria Capitalei, pentru care era susținută de PSD București, organizație pe care o conduce.
Dar liderii PSD și PNL au decis însă ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul comun pentru București.
Ca premiu de consolare, Gabriela Firea a fost trecută pe lista Coaliției pe un loc eligibil pentru un post de europarlamentar.
După prezentarea lui Cătălin Cîrstoiu drept candidatul comun al alianței, Gabriela Firea și Sebastian Burduja au fost desemnați să coordoneaze campania candidatului comun al Coaliției la primăria București.
Marcel Ciolacu, despre Gabriela Firea: Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol
Ciolacu a reacționat aproape de prânz, printr-un mesaj postat pe Facebook și însoțit de o fotografie cu el și cu Gabriela Firea.
În mesajul său, liderul PSD face o singură mențiune despre medicul Cîrstoiu, până luni noapte candidat PSD și PNL, căruia îi mulțumește pentru „tot efortul”.
Redăm integral mesajul lui Marcel Ciolacu:
- „Decizia ca PSD și PNL să meargă cu proprii (sic) candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția #corectă pentru bucureștenii condamnați de patru ani la frig, mizerie, poluare și trafic blocat care, în loc de soluții, aveau de ales acum doar între incompetență și circ!
- Bucureștiul are nevoie de un om care știe administrație și este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraiște de Nicușor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, președintele organizației PSD București!
- Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol, dar mai multe soluții la problemele zilnice cu care se confruntă.
- Îi mulțumesc domnului doctor Cîrstoiu pentru tot efortul depus în această perioadă.
- De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureștenii chiar au ce alege! Succes, Gabi!”.
Cîrstoiu, retras de coaliție
Întruniți luni dimineață, de la ora 10, în ședința conducerii Coaliției, liderii PSD și PNL au decis să renunțe la candidatura dr. Cătălin Cîrstoiu. Decizia a fost luată la miezul nopții, după 14 ore de discuții.
Liderii PSD și PNL au decis să meargă pe candidaturi separate la Primăria Capitalei: Gabriela Firea pentru PSD și Sebastian Burduja pentru PNL și să păstreze candidații comuni la sectoare și în țară, acolo unde se ajunge la consens.
Motivul, așa cum a fost el explicat de surse politice pentru HotNews.ro, a fost: slabele șanse în cursă, așa cum au reieșit din sondaje și cum au fost resimțite, „la firul ierbii”, de către social-democrații și liberalii angrenați în campania de București. O investigație HotNews.ro a arătat că managerul spitalului public lucra și la clinica privată a familiei sale.
Legea interzice acest lucru, pentru directorii spitalelor de stat. Practic, pacienții nu mai beneficiau de gratuitate, banii mergeau la familia Cîrstoiu, iar spitalul public condus de acesta încasa sume mai mici de la Casa de Sănătate.