Sari direct la conținut

Rezultate EXIT POLL alegeri locale 2024. Ce i-a nemulțumit pe cei din PSD atunci când au văzut primele rezultate exit-poll apărute în presă: „Nu e normal să fie așa”

HotNews.ro
Liderii PSD, Foto: Hotnews
Liderii PSD, Foto: Hotnews

O parte dintre liderii PSD nu au fost mulțumiți duminică seara de modul în care sunt realizate exit-poll-urile pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie 2024.

Duminică seara, liderii PSD strânși în curtea sediului central din Kiseleff au discutat, sub ochii presei, despre primele rezultate ale exit-pollurilor apărute neoficial în presă. Deși se așteptau la scorul prezentat de presă, o parte dintre aceștia au avut și motive de nemulțumire.

„Deocamdată sunt rezultatele pe care le așteptăm. Ca rezultat de etapa. Așteptăm închiderea. Nu vă mai spun că marja de eroare de exit-poll este destul de mare. Nu e normal să fie așa. Haideți să așteptăm rezultatele. La miezul nopții vă spun exact dacă sunt mulțumit”, a spus Mihai Tudose, potrivit Antena 3.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, era optimist.

„Categoric da. O să fie din nou o confirmare că PSD e cel mai mare partid din România. Cred că ne vom mobiliza pentru următoarele alegeri, care sunt foarte aproape. O să așteptăm toate rezultatele și pe urmă ne facem strategiile săptămâna viitoare”.

Institutele CURS și Avangarde vor da publicității la ora 22.00 primele rezultate ale exit-poll-ului pe care îl realizează la nivel național, dar și la nivel de București.

Cu două ore înainte de inchiderea oficială a urnelor, la europarlamentare au votat 8.619.200 de români, prezența fiind de 47,84%. De asemenea, până la ora 20.00, la alegerile locale au venit la urne 8.285.464 de români, prezența fiind de 45,82%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro