Sari direct la conținut

VIDEO Cât de jos pot zbura elicopterele ucrainenilor? Militarii s-au aruncat la pământ din fața lor

HotNews.ro
Elicoptere ucrainene care zboara foarte aproape de sol, Foto: Captura video
Elicoptere ucrainene care zboara foarte aproape de sol, Foto: Captura video

Imagini interesante au apărut din Ucraina, acolo unde cel puțin două elicoptere ucrainene de tipul Mi-8 par să testeze noi limite, cât de jos pot zbura să nu fie descoperite de inamic.

Într-un clip video surprins de la sol pot fi observate două elicoptere de tipul Mi-8 ale ucrainenilor.

Cele două aeronave se apropie de zona militarilor care filmează și zboară foarte jos, aproape de pământ.

Cei trei militari de la sol care filmează realizează, pe măsură ce aeronavele se apropiau, că elicopterele zboară foarte-foarte jos și aproape de sol și se aruncă efectiv la pământ când acestea trec la mică distanță deasupra lor.

De ce zboară elicopterele ucrainene și rusești atât de jos

Atât ucrainenii, cât și rușii au recurs în ultimul an de război să folosească aviația de luptă la joasă altitudine, pentru a evita ca aeronavele să fie detectate de radar și să intre mai greu în vizorul inamicului care poate fi dotat cu arme sol-aer de tipul MANPADS.

În cazul de față ucrainenii – care au mai fost surprinși zburând foarte-foarte jos – au folosit elicopterele la mică altitudine pentru a fi siguri că nu vor fi reperați de radarele inamice, iar în zborul lor spre punctul unde ar urma să lanseze rachetele să fie ferite de clădiri, copaci și alte elemente care ar putea întrerupe o linie directă cu un potențial inamic înarmat cu MANPAD.

O astfel de tactică e folosită mereu până în punctul unde elicopterele ajung să-și lanseze rachetele, acolo unde se înalță rapid, lansează armele și se întorc imediat spre sol, lansând și capcane termice defensive în cazul unor rachete inamice cu capete de urmărire în infraroșu. De cele mai multe ori elicopterele lansează astfel proiectile reactive nedirijate lansate cu boltă folosite pe post de artilerie aeriană, care pot asigura un impact pe o arie mai largă, dar cu o precizie mult scăzută.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro