Sari direct la conținut

Putin, noi declarații halucinante despre război: „Oamenii normali nu fac așa ceva"

HotNews.ro
Vladimir Putin în vizită la Mariupol, Foto: POOL Russian TV / AP / Profimedia
Vladimir Putin în vizită la Mariupol, Foto: POOL Russian TV / AP / Profimedia

În timpul vizitei președintelui rus Vladimir Putin la Mariupol, vicepremierul rus Marat Kușnullin i-a spus că trupele ucrainene au bombardat spitalele din orașul portuar în timp ce se retrăgeau. Liderul de la Kremlin a replicat că „oamenii normali nu fac așa ceva”, notează agenția rusă de presă TASS.

TASS scrie că vicepremierul Marat Kușnullin i-a povestit lui Putin cum militarii ucraineni au vizat clădiri rezidențiale în timp ce se retrăgeau din oraș.

Liderul de la Kremlin ar fi inspectat noi zone rezidențiale pe care autoritățile impuse de Rusia în orașul ocupat Mariupol le-ar fi ridicat după ce trupele ucrainene s-au retras.

Kușnullin a declarat că a vizitat un spital imediat după „eliberarea orașului” și „a văzut cu ochii săi” că trupele Kievului au minat tot, inclusiv cadavre și echipamente medicale.

„Ei bine, aceștia sunt așa-zișii naziști. Oamenii normali nu fac asta (…) Banderoviții sunt(n.r. fac referire la Stepan Bandera, lider al mișcării naționaliste din această țară înaintea și în timpul celui de-al doilea război mondial, considerat terorist în Rusia)”, a comentat Putin.

Vicepremierul i-a mai spus lui Putin că forțele armate ucrainean au lovit case și că în oraș nu au existat obuze rusești.

Presa rusă de stat a ținut să sublinieze că autoritățile de ocupație fac „lucrări de amploare” pentru a reconstrui orașul bombardat la începutul războiului și că oamenii primesc case noi „la cheie”.

Kușnullin i-a mai explicat lui Putin că se scoate la licitație un centru comercial pentru că proprietarii „au fugit în Ucraina”.

„Este afacerea lor, nimeni nu le ia nimic”, a răspuns Putin.

Urmărește ultimele evoluții din a 389-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro