Sari direct la conținut

Lupte acerbe pe două direcții de pe front. Trupele ucrainene fac progrese „mici” în ciuda superiorității aeriene și de artilerie a rușilor

HotNews.ro
Soldați ucraineni în luptă pe front, Foto: Roman Chop / AP / Profimedia
Soldați ucraineni în luptă pe front, Foto: Roman Chop / AP / Profimedia

Pe front se duc lupte „extrem de aprige” în timp ce Ucraina a anunțat miercuri că face mici progrese în contraofensiva sa împotriva forțelor rusești, informează Reuters.

Ministrul adjunct al apărării Hanna Maliar a declarat că ofensivele ucrainene au avut un succes „parțial”.

În ultima zi, trupele ucrainene au avansat 200-500 de metri în diferite zone din apropiere de Bahmut, situat în estul țării, și 300-350 de metri în direcția orașului Zaporojie, situat în sud-estul țării, a precizat Maliar.

„Tupele noastre se deplasează în fața unor lupte extrem de aprige și a superiorității aeriene și de artilerie a inamicului”, a declarat Maliar.

Oficialul ucrainean a mai spus că luptele în apropiere de satul Makarivka, în direcția orașului portuar Berdyansk continuă, și a precizat că bătăliile se desfășoară în zonele Novodanylivka și Novopokrovsk, în direcția Mariupol.

Reuters preciează că nu a putut verifica situația de pe câmpul de luptă.

Rusia nu a recunoscut nicio victorie ucraineană, iar președintele Vladimir Putin a declarat marți că deocamdată nu vede necesitatea unei noi mobilizări.

Avioanele de vânătoare rusești, ridicate mai des de la sol

Activitatea aviației tactice rusești s-a intensificat în ultimele două săptămâni, în special deasupra sudului Ucrainei, a afirmat serviciul de informații militare britanic în evaluarea de miercuri.

Aceasta a fost cu siguranță o reacție la creșterea operațiunilor ofensive ucrainene, în timp ce Forțele Aerospațiale Ruse (VKS) încearcă să sprijine trupele terestre cu lovituri aeriene, consideră armata britanică.

Cu toate acestea, numărul zilnic de ieșiri de luptă ale forțelor aeriene rămâne cu mult sub vârful de 300 de ieșiri de luptă pe zi de la începutul războiului.

De la începutul „operațiunii militare speciale”, așa cum numește președintele rus Vladimir Putin războiul din Ucraina, sudul țării a fost adesea mai accesibil operațiunilor aviației rusești decât alte părți ale frontului.

___

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro