Sari direct la conținut

SBU a comentat oficial atacul de pe podul din Crimeea după ce presa a scris că a fost o operațiune specială a Serviciului de Securitate al Ucrainei

HotNews.ro
Militarii Serviciului de Securitate al Ucrainei, Foto: Shutterstock
Militarii Serviciului de Securitate al Ucrainei, Foto: Shutterstock

SBU „urmărește cu interes” modul în care „unul dintre simbolurile regimului lui Putin a eșuat încă o dată să reziste încărcăturii militare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Artem Dehtiarenko, relatează serviciul rusesc al BBC.

Anterior, o sursă BBC din cadrul SBU a declarat că atacul din timpul nopții asupra podului din Crimeea a fost o operațiune specială a forțelor navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei și ale Serviciului de Securitate al Ucrainei. Atacul, potrivit sursei, a fost efectuat cu ajutorul unor drone maritime de suprafață.

Și alte două media ucrainene au relatat aceeași informație, citând surse anonime din SBU.

Artem Dehtiarenko nu a oferit informații despre atacul asupra podului din Crimeea și a spus că SBU va dezvălui detalii despre ceea ce s-a întâmplat după victoria Ucrainei.

El a mai spus că podul din Crimeea este unul dintre coridoarele de transport pentru aprovizionarea armatei ruse.

Mihailo Podoliak, un consilier al biroului președintelui ucrainean, a comentat, de asemenea, atacul asupra podului.

„Orice structură ilegală folosită pentru a livra instrumentele rusești de ucidere în masă sunt de scurtă durată. Indiferent de motivele distrugerii”, a scris el pe Twitter.

Urmărește ultimele evoluții din a 509-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro