Sari direct la conținut

VIDEO Ucraina a efectuat un nou desant în Crimeea. „A fost o luptă cu ocupanții ruși”

HotNews.ro
Puscasi marini ucraineni, Foto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Puscasi marini ucraineni, Foto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Serviciul de Informații militare al Ucrainei a declarat că unități ale Forțelor de Operațiuni Speciale au debarcat din nou pe teritoriul peninsulei Crimeea ocupată și i-au atacat pe ruși, iar după finalizarea misiunii, aceștia s-au retras, relatează Ukrainska Pravda.

  • „Unitățile de operațiuni speciale Stugna și Bratstvo, ca parte a unității speciale de Informații de Apărare ucrainene condusă de Timur, au debarcat pe teritoriul peninsulei Crimeea și au incendiat ocupanții Moscovei! Crimeea va fi ucraineană! Glorie Ucrainei!””, spune Andrii Iusov, reprezentant al Serviciului de Informații militare al Ucrainei, într-un comentariu pentru Ukrainska Pravda.

Serviciul de Informații pentru Apărare din Ucraina a postat un videoclip care arată mai multe bărci îndreptându-se spre țărm fără a preciza când a avut loc debarcarea.

Iusov a mai declarat că, după finalizarea misiunii, după ce a provocat pierderi rușilor, gruparea forțelor speciale s-a retras, deși și cu unele pierderi.

  • „A fost o luptă cu ocupanții ruși; mulți au fost uciși și răniți în rândul personalului invadatorilor. Din păcate, există pierderi și în rândul apărătorilor ucraineni, deși acestea nu sunt la fel de multe ca în rândul rușilor. Operațiunea specială care vizează eliberarea Crimeei continuă. Facem apel la toți locuitorii peninsulei să aștepte și să ajute Forțele de Apărare în orice mod posibil să elibereze teritoriile ucrainene”, a spus acesta.

O operațiune specială în Crimeea a început în august, potrivit declarațiilor ucrainenilor.

Într-un interviu de din luna august, șeful serviciului de informații militare din Ucraina, Kirilo Budanov, a spus că „acum avem capacitatea de a lovi orice parte a Republicii Autonome Crimeea ocupată temporar – putem ajunge la inamic absolut oriunde”.

Budanov a declarat pentru Radio Europa Liberă că „există multe opțiuni pentru eliberarea Crimeei, dar este imposibil fără acțiuni militare”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro