Sari direct la conținut

Coreea de Nord a livrat recent Rusiei peste o mie de containere cu echipamente militare

HotNews.ro
Coreea de Nord a testat o racheta balistica cu raza scurta , Foto: Kim Jae-Hwan/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
Coreea de Nord a testat o racheta balistica cu raza scurta , Foto: Kim Jae-Hwan/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Coreea de Nord a livrat „peste o mie de containere” de echipamente militare și muniții Rusiei în ultimele săptămâni, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Casei Albe, asigurând că aceste echipamente vor fi folosite în Ucraina.

El a precizat că, în schimb, Coreea de Nord încearcă de asemenea să obțină echipamente militare rusești, în special rachete și vehicule blindate, potrivit AFP.

Executivul american a publicat un infografic care ilustrează traseul unor containere dintr-un port nord-coreean către un depozit rusesc din apropierea frontierei ucrainene.

John Kirby a indicat că, în schimb, Coreea de Nord urmărea, de asemenea, să obțină echipamente militare rusești și „tehnologii sofisticate”, în special avioane, rachete, vehicule blindate și echipamente pentru producția de rachete balistice.

Statele Unite „au observat deja nave rusești descărcând containere în Coreea de Nord, care ar putea fi primele livrări” de echipamente militare rusești.

„Acest parteneriat militar în creștere între Coreea de Nord și Rusia, inclusiv prin transferuri de tehnologie (…) amenință stabilitatea regiunii și regimul internațional de neproliferare”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro