Sari direct la conținut

VIDEO Cum arată Oceretîne, satul pe care rușii l-ar fi cucerit duminică: Nu se vede niciun om, nici vreo clădire rămasă întreagă

HotNews.ro
Oceretîne, în ruine, Foto: Captura YouTube
Oceretîne, în ruine, Foto: Captura YouTube

Forțele ruse au preluat controlul asupra localității Ocheretîne din estul regiunii ucrainene Donețk, a afirmat duminică Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

Ocheretîne , care se află la nord-vest de fostul bastion ucrainean Avdiivka, pe care Rusia l-a cucerit în februarie, avea o populație de aproximativ 3.000 de locuitori înainte de război.

Rusia a făcut progrese lente, dar constante de la cucerirea Avdiivka, o serie de sate din zonă căzând în mâinile forțelor Moscovei.

The Guardian a publicat sâmbătă imagini filmate din dronă în localitate, remarcând că în video nu se vede nicio persoană, iar nicio clădire nu pare să fi rămas neatinsă de lupte.

Cele mai multe case, blocuri de apartamente și alte clădiri par a fi avariate iremediabil, iar multe case au fost reduse la grămezi de lemn și cărămizi. O fabrică de la periferie a fost, de asemenea, grav afectată, notează sursa citată

Armata ucraineană a recunoscut sâmbătă că Rusia a câștigat un „punct de sprijin” în Ocheretîne, adăugând că luptele continuă acolo.

O bătrână de 98 de ani a fugit pe jos din Oceretîne

La începutul acestei săptămâni, o localnică din Oceretîne în vârstă de 98 de ani a parcurs 10 kilometri pe jos pentru a scăpa din localitatea atacată de ruşi.

Casa i-a fost distrusă şi rude ale ei sunt rănite, a povestit bătrâna într-o înregistrare video difuzată de poliţia ucraineană.

„Am supravieţuit acelui război (al Doilea Război Mondial) şi supravieţuiesc şi acestuia. Nu mi-a mai rămas nimic. Dar am plecat pe propriile picioare şi îmi mai rămâne Ucraina”, a spus ea.

Tot recent, scriitorul ucrainean Stanislav Aseiev, soldat în trupele de infanterie ce erau angajate în luptele din sectorul Oceretîne a scris pe rețelele de socializare că „toată industria militară rusă încearcă să ne omoare. Iar noi, blestemaţii, suntem încă vii”.

Potrivit lui Aseiev, Rusia se bazează foarte mult pe bombele ghidate pentru a distruge poziţiile ucrainene şi a înainta mai departe, în timp ce Ucraina îşi imploră aliaţii să-i ofere mai multe sisteme antiaeriene.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro