Sari direct la conținut

Valeriu Gheorghiță: Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a ajuns în 97% dintre comunele din România. În spațiul public a fost transmisă ideea că în mediul rural nu au ajuns echipe mobile sau caravane de vaccinare

HotNews.ro
Valeriu Gheorghita, Foto: Guvern
Valeriu Gheorghita, Foto: Guvern

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a ajuns în 97% dintre comunele din România, în cadrul programului Orașul vaccinează satul, demarat pe 28 iunie, în ciuda faptului că „în spațiul public a fost transmisă ideea că în mediul rural nu au fost operaționalizate echipe mobile sau caravane de vaccinare”, a declarat joi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Peste 80 de echipe mobile au vaccinat în ultima săptămână peste 2.000 de persoane care din varii motive medicale nu se pot deplasa de la domiciliu, a precizat Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, în cadrul programului Orașul vaccinează satul, demarat pe 28 iunie, peste 1,14 milioane de persoane din 2.788 de comune din Romania, reprezentând 97% din comunele din România, s-au vaccinat, în ciuda faptului că, spune Valeriu Gheorghiță, „în spațiul public a fost transmisă ideea că în mediul rural nu au fost operaționalizate echipe mobile sau caravane de vaccinare”.

„Numărul absolut al celor care s-a vaccinat nu este unul semnificativ, însă vorbim despre populație din mediul rural, unde gradul de ezitare a fost mai mare decât în marile aglomerări urbane”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro