Sari direct la conținut

Primul spital unde a fost internat Florin Piersic: „S-a prezentat la spital cu starea generală alterată de septicemie. Simptomele debutaseră de 3 zile”

HotNews.ro
Florin Piersic, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Piersic, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

​Florin Piersic a ajuns la primul dintre cele patru spitale unde a fost tratat – Spitalul Militar din Cluj – pe data de 17 aprilie, „cu o stare generală alterată în contextul unei septicemii”, iar simptomele „au debutat cu trei zile anterior prezentării la spital”, arată Spitalul Militar din Cluj, într-un comunicat transmis vineri.

Infectat cu stafilococ auriu

Actorului în vârstă de 88 de ani i s-au recoltat „încă de la prezentare hemoculturi și urocultură care s-au pozitivat cu stafilococ auriu. Același germen a fost evidențiat și la nivelul protezei articulare”, mai arată reprezentanții spitalului.

Spitalul Militar din Cluj precizează că a decis să ofere aceste informații „cu acordul maestrului Florin Piersic și al soției acestuia (…) având în vedere informațiile apărute în spațiul public și acuzele aduse la adresa spitalului nostru”.

Potrivit reprezentanților spitalului, imediat după internare și efectuarea analizelor care au arătat infecția cu stafilococ auriu, în cazul actorului „s-a inițiat tratament antibiotic, iar după stabilizare clinică și pregătirea intervenției chirurgicale, s-a efectuat procedura ortopedică pentru asanarea procesului septic de la nivelul protezei implantate în alt serviciu în urmă cu 5 ani”.

De asemenea, încă de la internarea lui Florin Piersic „a existat suspiciunea identificării unui proces septic la nivelul valvelor cardiace, fapt confirmat prin ecocardiografie, care a evidențiat însămânțare bacteriană și la nivelul stimulatorului cardiac implantat în urmă cu aproximativ 10 ani la Institutul Inimii din Cluj-Napoca”, afirmă reprezentanții Spitalului Militar din Cluj.

La data de 30 aprilie, actorul a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, după ce „s-a solicitat consult de specialitate și conform recomandărilor comisiei multidisciplinare care a evaluat pacientul, s-a decis transferul acestuia pentru tratament de specialitate în serviciul respectiv”.

Medicii din Institutul Inimii din Cluj-Napoca, de comun acord cu familia, au decis apoi transferul pacientului la București.

„În ceea ce privește relaționarea cu mass-media pe acest subiect, precizăm faptul că instituția noastră a respectat dorința familiei și prevederile legale privind activitatea de informare și relații publice în Ministerul Apărării Naționale”, mai transmite Spitalul Militar din Cluj-Napoca.

Tratat în patru spitale într-o lună

Actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost tratat, în ultima lună, în patru spitale, două din Cluj și două din București.

Problemele pentru Florin Piersic au început la mijlocul lunii aprilie, când actorul a ajuns la Spitalul Militar din Cluj. La finalul lunii aprilie, el a fost transferat la Institului Inimii din Cluj. Pe 7 mai, medicii clujeni au decis să îl transfere pe Piersic la Institutul Matei Balș din București.

Pe data de 9 mai, Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Foișor din Capitală, de la Institutul Matei Balș.

La momentul internării la Foișor, reprezentanții spitalului au transmis că starea actorului era „gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”.

În aceeași zi, Florin Piersic a fost operat pentru extragerea protezei de genunchi ce devenise sursă de infecție și înlocuirea acesteia cu o proteză tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic.

În următoarele zile după această intervenție, reprezentanții Spitalului Foișor au anunțat că starea actorului este stabilă și a început să se amelioreze.

Actorul a ieșit din secția ATI, fiind mutat într-un salon al spitalului, și a început procedurile de recuperare medicală și kinetoterapie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro