Sari direct la conținut

Studiu: Copiii din orfelinatele românești adoptați în Marea Britanie imediat după Revoluție au creierul cu aproape 10% mai mic decât cei crescuți în orfelinatele britanice

HotNews.ro
Studiu: Copiii din orfelinatele românești adoptați în Marea Britanie imediat după Revoluție au creierul cu aproape 10% mai mic decât cei crescuți în orfelinatele britanice

Copiii crescuți în orfelinatele românești și adoptați în Marea Britanie în anii de după Revoluție au creierul cu 8,6% mai mic decât copiii crescuți în orfelinatele britanice, arată un studiu realizat după ce creierele a 67 de copii români adoptați au fost scanate, scrie The Guardian. În momentul în care li s-a scanat creierul, cei 67 de tineri români la origine, incluși în studiu, aveau vârste cuprinse între 23 și 28 de ani.

Copiii români incluși în studiu au petrecut între 3 și 41 de luni „în condiții de privare severă ” în orfelinate din România, au arătat autorii studiului.

Simultan cu lotul de 67 de tineri români adoptați în Marea Britanie au fost scanate, în cadrul studiului, și creierele a 21 de adulți de vârstă similară care s-au născut și au fost adoptați în Marea Britanie.

Studiul a arătat că cei 67 de tineri care și-au petrecut o parte din copilărie în orfelinatele din România și au fost adoptați între timp în Marea Britanie au creierul cu 8,6% mai mic decât tinerii de vârstă similară crescuți în orfelinate britanice și adoptați și ei ulterior.

Autorii studiului mai susțin că fiecare lună suplimentară petrecută într-un orfelinat din România ar fi fost asociată cu o scădere cu 3 centimetri cubi a volumului total al creierului acestor copii: „Cu cât au suferit mai multe lipsuri, cu atât creierul lor a devenit mai mic”, susține unul dintre autorii studiului.

Condițiile inumane din orfelinatele românești au atras atenția întregii lumii imediat după Revoluție, iar imaginile șocante cu copiii români au făcut atunci înconjurul lumii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro