Sari direct la conținut

Studiu: Iubitorii de cafea prezinta un risc mai mic de deces

HotNews.ro

Persoanele mai in varsta care au raportat ca beau cateva cesti de cafea pe zi prezinta un risc mai scazut de deces fata de persoanele care consuma mai rar sau nu au consumat deloc cafea. Studiul a fost efectuat in SUA pe un esantion de 400.000 de persoane timp de 14 ani, anunta Reuters.

In special, cafeaua a fost asociata unui risc mai mic de a muri de boli de inima, accidente vasculare cerebrale, infectii, leziuni si accidente, au declarat cercetatorii intr-un raport publicat in New England Journal of Medicine.

Specialistii au avertizat insa ca rezultatele ar trebui interpretate cu precautie, deoarece obiceiurile legate de consumul de cafea au fost evaluate doar la un anumit punct in timp si este neclar inca ce ingrediente din cafea ar putea avea legatura cu o viata mai lunga.

„Noi stim ca „licoarea neagra” are un efect asupra creierului, astfel incat este posibil sa joace un rol important sau poate avea un efect asupra sanatatii oaselor”, a declarat cercetatorul Neal Freedman de la Institutul National de Sanatate Publica din Rockville, Maryland.

Cercetariile cu privire la efectele pe termen lung ale cafelei asupra diverselor boli au ajuns la diverse concluzii contradictorii. Unele studii sugereaza ca bautorii de cafea sunt mai putin susceptibili in a face diabet dar altele indica un risc ridicat de a dezvolta boli de inima.

„Pentru cei care beau cafea nu exista niciun motiv sa se opreasca. Periodic cineva va va spune ca este un lucru nociv, dar cred ca acest lucru intareste ideea ca viciul nu este daunator, a declarat Lawrence Krakoff, un cardiolog de la Scoala de Medicina „Mount Sinai” din New York. A continuat mentionand ca: „Este sau nu benefic consumul de cafea? Fara sa stim cauza este greu de precizat. Oricum nu as incuraja oamenii sa bea dintr-o data mai multa cafea in speranta ca vor avea mai multe beneficii”.

Concluzia generala a cercetatorilor a fost aceea ca pana cand nu se fac mai multe cercetari amanuntite privind efectele cafelei asupra organismului, oamenii nu ar trebui sa-si schimbe tabieturile referitoare la cafea din cauza acestor rezultate preliminarii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro