Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Cum ar putea fi deblocat prin satelit traficul din Romania; Tunelul de sub Casa Poporului, deschis in premiera publicului; Cine este omul care conduce economia lumii?; Ce ministri sunt pe lista lui Basescu?

HotNews.ro

Tunelul de sub Casa Poporului, deschis in premiera publicului. Evenimentul va fi organizat in ultimul week-end din luna mai, respectiv pe 28 si 29 mai, a declarat chestorul Senatului, Constantin Dumitru. Potrivit traseului aprobat de conducerea Senatului, intrarea se va face pe Poarta A1, din Calea 13 Septembrie, vis-a-vis de Academia Romana, iar traseul va incepe cu biroul presedintelui Senatului, unde vizitatorii vor fi intampinati de Mircea Geoana, scrie EVZ .

Cum ar putea fi deblocat prin satelit traficul din Romania. O echipa de informaticieni din Cluj lucreaza la un site care va semnala strazile pe care sunt blocaje in trafic. Informatiile vor fi actualizate permanent cu ajutorul unei „flote” de peste 6.000 de masini cu GPS. Un sistem prin care sa poata depista din timp blocajele din trafic, pentru a le putea evita, este visul oricarui sofer din marile orase. Acest vis poate deveni realitate cu un proiect al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, care a decis sa achizitioneze prin licitatie realizarea unui site de prezentare, in timp real, a celor mai aglomerate strazi, scrie Romania Libera.

Ce ministri sunt pe lista lui Basescu? Tema remanierii si mai ales persoanele vizate de ea sunt un subiect fierbinte in cadrul PDL, surse din conducerea partidului precizand pentru Gandul ca mai multi lideri i-au cerut premierului sa se debaraseze de cei care nu au confirmat si care au deficit de imagine, dar acesta asteapta mutarea in plic de la Cotroceni. „I-am spus lui Boc, dar ne-a spus ca nu poate lua o asemenea decizie, ca e vorba de o echipa. Acum, toata lumea asteapta semnalul de la Cotroceni”, ne-a declarat un lider democrat-liberal.

Parodie judiciara la Caracal: scapat chiar de autoritati, desi a ucis un om. Tribunalul Bucuresti dezvaluie schema prin care politistii si procurorii din Olt au lasat in libertate un interlop, dupa ce acesta l-a batut bestial pe un sofer pe motiv ca i-a zgariat usor masina. Agresorul, Marius Duta, a fost arestat abia dupa ce dosarul de omor a ajuns de la Caracal in Capitala, scrie Romania Libera.

Cum i-am convins pe turistii straini sa arunce gunoiul pe jos. Dupa ce s-au mirat, din tren, de gunoaiele care sufoca Valea Prahovei, un turist englez si unul chinez au ajuns sa-si lase si ei resturile la intamplare cand au coborat. Romania turistica nu se mai vede de dupa gunoaie. Un drum cu trenul pe Valea Prahovei ofera turistului o priveliste de neuitat: PET-uri la fiecare metru, pungi, cutii de carton si gunoaie menajere pe aproape fiecare deal din spatele caselor, dar si resturi lasate de cei care au iesit la gratare pe marginea apelor, scrie EVZ.

Cine este omul care conduce economia lumii? Are o putere neegalata asupra pietelor financiare si economiei globale. Si da, este evreu! Dar nu, nu este Satana si nu incearca sa distruga lumea, ci sa o salveze. Un portret realizat de Vanity Fair. Avand in vedere puterea enorma pe care se crede ca o are, este remarcabil cat de putina lume a auzit de Larry Fink. In cercurile politice si de afaceri – printre oamenii care bat drumul intre Washington si Wall Street – Fink, presedintele BlackRock, o companie uriasa de management al activelor, este descris ca fiind, probabil, cel mai important om in lumea finantelor de azi, scrie Romania Libera.

In editorialul „Misiunile” lui Adrian Marino: intre eruditie si delatiune, Vladimir Tismaneanu scrie: „Din superbia carturarului sofisticat, liber de naravuri balcanice, causeur cultural de mare clasa, scapat miraculos de chingile sistemului care-l osandise si prigonise, exponentul unei recent celebrate normalitati academice, nu stim ce si cat va rezista dupa revelatiile actuale aparute sub semnatura Mirelei Corlatan in Evenimentul zilei”. Integral in EVZ.

Academiile-capusa. Vivat Academia, vivat impostores! In timp ce unele tari europene, precum Franta, ar putea sa-si plimbe toti academicienii cu un singur autocar, Romania se lauda cu aproape o mie de exemplare de academicieni pur-singe, savanti de renume mondial de care n-a auzit nimeni vreodata. Ce mai conteaza ca n-avem nici o universitate aflata intre primele 500 din lume ori ca virful de lance al cercetarii si inovatiei este savantul Andreea Marin, cistigatoare a unui premiu la Geneva pentru o inovatie in materie de budigai, scrie Academia Catavencu.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro