Subiectele zilei: Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă, surprinsă vânzând petarde la tarabă. În guvern primea 1900 euro; Umilinţele trăite de românce în temniţele comuniste. Ce metode odioase foloseau torţionarii pentru a le abuza;
Umilinţele trăite de românce în temniţele comuniste. Ce metode odioase foloseau torţionarii pentru a le abuza. Foamea, frigul şi lipsa igienei au transformat închisorile pentru femei din comunism în locuri înfiorătoare, însă nimic nu se compara cu umilinţele la care au fost supuse mii de deţinute politic de „călăii” acestora . Cele mai multe dintre femei îşi ocupau întreaga zi muncind în atelierele de ţesătorie, sub supravegherea strictă a angajaţilor Miliţiei şi Securităţii. Adesea deveneau victime ale acestora, scrie Adevărul.
Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă, surprinsă vânzând petarde la tarabă. În guvern primea 1900 euro. Fostul consilier de stat Dana Varga pare să se fi „reprofilat” după ce a fost eliberată din funcție. Într-o fotografie publicată de Cancan, ex-consiliera premierului Dăncilă apare în spatele unei tarabe cu petarde și artificii. Contactată de publicație, Dana Varga a confirmat că, de sărbători, și-a ajutat fiul să vândă, legal, articole pirotehnice, conform Newsweek.ro
Vârsta de pensionare de 70 de ani: cât de mică e distanța dintre „opțional” și „obligatoriu” sau cum a ratat din nou societatea românească o discuție esențială. Jonglarea practicată periodic de către stat cu vârsta standard de pensionare nu poate fi discreționară, propunerea actuală ridicând în mod inevitabil câteva întrebări. Ce criterii sunt admisibile pentru raportare, în funcție de care se decide creșterea vârstei de pensionare? scrie Republica.
Am fost acasă la femeia care are 20 de copii! „Am primit cel mai frumos dar de la Dumnezeu: 10 fete și 10 băieți”. Georgiana are 42 de ani, e măritată de la 17 și a făcut 20 de copii în 24 de ani. E ușor să-i rezumi matematic viața, mai greu e să înțelegi de unde își trage puterea să îngrijească atât de multe suflete. “Nu e dificil. Mai greu mi-e fără ei”, spune femeia, senină, ca și cum a crește 20 de copii ar fi la fel de simplu ca a-nvârti roata fântânii, relatează Libertatea.
Cinci vieți salvate de moartea unui copil de 10 ani. Mama unui copil salvat: „A fost un chin timp de şase ani”. Drama unei familii s-a transformat într-o nouă şansă pentru cinci copii. După ce medicii nu le-au mai putut salva copilul de zece ani, doi părinţi din Bacău au decis să îi doneze organele. Trei dintre persoanele salvate sunt din străinătate. Ficatul, inima şi plămânii au fost duşi în Austria şi Germania. Rinichii au rămas în țară și au scăpat de dializă doi adolescenți, scrie Digi24.
Soarta Secției Speciale se decide la Curtea Europeană de Justiție în următoarele zile. În următoarele două zile, statul român este chemat să răspundă în fața judecătorilor de la Curtea Europeană de Justiție (CJUE) ce argumente are pentru a păstra Secția Specială de investigare a magistraților. Este o cauză demarată anul trecut, când mai multe asociații ale magistraților au dat în judecată Guvernul PSD cerând poziția Curții de Justiție a Uniunii Europene să se pronunțe în legătură cu mai multe probleme care țin de modificările operate pe vremea ministeriatului lui Tudorel Toader, notează Europa Liberă.
Bucureștenii prind viteză pe două roți! Peste 500.000 de curse, în aproape un an de când au apărut în Capitală trotinete electrice de închiriat. În urmă cu mai puțin de 12 luni, în România au apărut trotinetele electrice. În acest moment există trei companii care le închiriază, iar numărul celor care driblează pe două roți traficul infernal este în continuă creștere. 85% dintre utilizatorii de trotinete electrice în București sunt bărbați, dar conform statisticilor, numărul femeilor care utilizează acest mijloc de transport este în creștere în fiecare zi, scrie Libertatea.
A făcut turul Europei într-un tractor vechi de 60 de ani, cu o viteză maximă de 36 km/h. Un ceh de 42 de ani dintr-un sat cu 600 de locuitori a devenit celebru în toată Europa, după ce a făcut turul continentului cu un tractor. Şi nu un tractor modern, ci unul vechi de 60 de ani, de producţie cehoslovacă. Martin Havelka, conducătorul tractorului: „În Suedia, călătoria noastră a avut o lungime de 3.700 de kilometri. A durat trei săptămâni. Acest vehicul nu are servodirecţie”, potrivit Știrile Protv.