Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Kim Jong-Un petrece dupa testul "bombei cu hidrogen"; Fabrica de medicamente din Romania, redeschisa; "Oug 13 se-ntoarce, ne intoarcem si noi!"

HotNews.ro
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto

Kim Jong-un a dat petrecere dupa testul „bombei cu hidrogen”. Liderul nord-coreean Kim Jong-un a organizat o receptie mare pentru a felicita oamenii de stiinta si tehnicienii care au lucrat la testul nuclear de saptamana trecuta, a anuntat duminica agentia de presa KCNA, citata de Reuters. Agentia nu a precizat cand a avut loc banchetul, dar analistii cred ca a fost sambata. Fotografii publicate de KCNA il arata pe liderul communist zambind, la Teatrul Poporului, alaturi de doi oameni de stiinta eminenti: Ri Hong Sop, seful Institutului de Arme Nucleare nord-coreean, si Hong Sung Mu, director adjunct al Departamentului pentru Industria Munitiei din cadrul Partidului Muncitorilor, potrivitStirileProTV.

Fabrica de medicamente din Romania, redeschisa de romani, dupa ce gigantul britanic GlaxoSmithKline a pus lacatul pe ea. Grupul indian Orbit, cu activitati in domeniul farmaceutic, dar si in cercetare, inginerie si constructii, impreuna cu antreprenorii brasovenii Nandor si Sandor Santa, negociaza preluarea fostei fabrici Europharm de la Brasov, sustin surse din piata de profil, dupa ce britanicii de la GlaxoSmithKline au pus lacatul pe productia fabricii in decembrie 2015. De altfel, cele doua parti au infiintat o firma anul trecut – Sanosan Orbit, in care indienii detin 50% din actiuni, iar cei doi antreprenori brasoveni, care detin fabrica de medicamente Sanosan, restul de 50%. Fabrica de medicamente Europharm din Brasov era al patrulea cel mai mare exportator din judetul Brasov si al doilea cel mai mare producator de pastile pe piata locala de medicamente. Grupul britanic GlaxoSmithKline (GSK) a pus lacatul pe productia fabricii in luna decembrie 2015. Astfel, gigantul farma a „parafat” un plan pe care compania il desenase pentru unitatea de productie in urma cu mai multi ani spuneGandul.

Topul oraselor europene cu cel mai aglomerat trafic. Pe ce loc este Bucurestiul. Traficul este o problema tot mai mare in orasele din intreaga lume, scrie Businessinsider.com. Unele metropole, insa, au gasit solutii pentru a reduce ambuteiajele formate mai ales in orele de varf. Printre acestea se numara Londra, care percepe o taxa pentru majoritatea vehiculelor care se deplaseaza in zone predispuse la congestionare, in special in centrul orasului. Din pacate, edilii altor localitati inca nu au gasit o rezolvare eficienta a acestei probleme. TomTom, o companie de navigare si de cartografiere, a intocmit un clasament cu orasele europene care au cel mai aglomerat trafic. Firma a colectat date timp de peste noua ani si a acordat fiecarui oras un punct de congestie din 100. Scorul anual, cu date actualizate in 2016, arata cat timp suplimentar petrec soferii in trafic, conformDigi24.

Primaria Bucuresti vrea sa dea contracte fara licitatie firmelor din subordine. Primarul general al Capitalei nu mai vrea sa organizeze licitatii pentru atribuirea contractelor publice. Acestea ar urma sa fie date direct firmelor din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, infiintate recent si controversate din punct de vedere al legalitatii. Decizia ar putea fi votata in cursul acestei zile de catre Consiliul General, reunit in sedinta extraordinara la solicitarea primarului Gabriela Firea. Conform unor surse din randul consilierilor generali de la PSD, pana la finalul anului vor fi angajate aproximativ o mie de persoane la 11 dintre firmele aflate in subordinea Consiliului General, potrivitRomania libera.

Cere-i Primariei Bucuresti sa-ti arate balcoanele premiate din banii tai, printr-un mail.„Cea mai frumoasa fatada” a fost un concurs care ti-a mai luat ochii de la ce se intampla cu Bucuresti vara asta. Primaria a decis ca are peste 200 000 de lei de investit in concursuri de frumusete cu balcoane, gradini si fatade. Cel mai mare premiu a fost de 5 000 de lei la fiecare categorie, atat pentru persoane fizice, cat si pentru asociatii de locatari si persoane juridice. Pe lista juridicelor exista Journey Pub sub compania Wings Concept SRL, Ana Hotels si Delisa Invest. Cea din urma este o companie imobiliara detinuta de familia Crestin: Dumitru, Ioan si Vasile, care au avut de-a lungul vietii lor afaceri cu diversi influenti din Romania. Doi dintre ei, Ioan si Vasile, au fost judecati pentru devalizarea BRD. Dumitru a fost condamnat chiar anul trecut la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu, spuneVice.

Ziua 223. Noi proteste in Piata Victoriei „OUG 13 se intoarce, ne intoarcem si noi!”. Aflati in ziua 223 de proteste, romanii nu renunta si ies din nou, duminica, in Piata Victoriei. Protestul e programat sa inceapa la ora 20.00. Oamenii vor sa manifesteze impotriva ultimelor propuneri ale guvernul condus de Mihai Tudose. „OUG 13 se intoarce, ne intoarcem si noi! Romania cere fara gratiere! Vrem justitie independenta, nu politizata! Pilonul II de pensii este pentru noi! Nu cedam Rosia Montana!”, au scris acestia pe Facebook. Protestarii sunt nemultumiti de modul in care Ministrul Justitiei, Tudorel Toader doreste sa modifice legile Justitei. Aceste propuneri vizeaza majorarea vechimii pentru promovarea magistratilor, dar si procedura de numire a sefilor instantelor si Parchetelor. Totodata, modificarile vizeaza ca solutiile adoptate de procurori pot fi infirmate motivat de catre procurorul ierarhic superior, cand sunt apreciate ca fiind nelegale sau netemeinice, sustine Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro