Sari direct la conținut

Subiectele Zilei: Razboi fara mila la varful politiei; Guvernul infiinteaza politia fiscala. Cum te cauta inspectorul ca sa te intrebe de unde ai "cash"; Cum a ajuns Cornu sa aiba sala de sport de 4.000.000 euro; Care vor fi aeroporturile Schengen

HotNews.ro
Subiectele Zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele Zilei, Foto: Colaj foto

Razboi fara mila la varful politiei. In conflictul dintre chestorii Fatuloiu si Toba, primul a ales sa-si faca publice resentimentele si sa ceara demiterea „rivalului”. Conflictul dintre cei mai puternici politisti ai momentului – chestorul Dan Valentin Fatuloiu, secretar de stat si sef al Departamentului de Ordine Publica al Internelor, si chestorul Petre Toba, seful Politiei Romane – e unul vechi si tine de orgolii. „Si de dorinta lui Fatuloiu de a detine controlul institutiei conduse acum de cel pe care l-a considerat mereu rivalul sau”, dupa cum sustin, la unison, fosti si actuali colegi ai secretarului de stat. „Doar ca, in aceste zile, Dan Fatuloiu a profitat de increderea acordata de ministrul Traian Igas si si-a permis sa-i arunce public manusa lui Toba, aruncand, totodata, o pata pe imaginea politiei si a Internelor, chiar in timpul evaluarilor pe Schengen si pe Mecanismul de Cooperare si Verificare in Justitie”, au explicat surse din randul oficialilor din Interne, scrie EVZ.

Guvernul infiinteaza politia fiscala. Cum te cauta inspectorul ca sa te intrebe de unde ai „cash”. Incepand cu 1 ianuarie 2011, orice persoana fizica „cu un nivel de trai mult peste veniturile pe care le declara” va fi controlata de Fisc, a declarat pentru gandul presedintele ANAF, Sorin Blejnar. El a recunoscut ca nu stie inca cu exactitate cum vor fi selectate persoanele fizice care urmeaza sa fie controlate. Pentru inceput, „lista neagra” va fi realizata din verificarea bazelor de date ale Fiscului si ale altor institutii ale statului precum administratii fiscale teritoriale sau primarii si „surse interne sau externe”, a declarat seful ANAF. „Pentru ca este un subiect delicat si pentru ca avem experienta limitata in acest tip de control, vom cere sprijin administratiilor fiscale din Europa si expertilor FMI”, a explicat Blejnar, anunta Gandul.

IPS Teodosie a pangarit sangele Domnului. In 2002, Arhiepiscopia Tomisului, pastorita de Inalt Preasfintitul Teodosie, a primit de la Guvernul Nastase ferma de la Nazarcea: 350 de hectare de vita-de-vie si pomi fructiferi. Pentru a intra in posesia fermei Nazarcea, reprezentantii Bisericii au promis ca vor ridica mai multe asezaminte sociale. Dupa opt ani nu au ridicat nimic. Doar au distrus. Inginerul Popa mangaie orizontul cu palma. „De acolo pana acolo e livada de piersici”. De sub cozorocul sepcii, omul priveste „livada”: in iarba uscata, sutele de cioate stau in sir ca niste brate amputate. S-a ales praful de plantatia care aproviziona litoralul cu cele mai vestite piersici din tara. O mare parte din plantatia de ciresi de aici a avut aceeasi soarta. In urma cu cateva saptamani, o drujba i-a retezat de la inaltimea unui om. Cel care taiase nu a mai stat sa se aplece. Inginerului Vasile Popa (63 de ani), om in toata firea, mai ca ii vine sa planga, informeaza Adevarul.

Cum a ajuns Cornu sa aiba sala de sport de 4.000.000 euro. Doua firme de partid, una PDL si cealalta PSD, au construit in comuna Cornu una dintre cele mai moderne sali de sport din Romania. In mod paradoxal, sala sateasca este cu 20% mai scumpa decat sora sa geamana, sala olimpica de la Izvorani. De aproximativ doua saptamani, cei 270 de elevi ai scolii generale din comuna Cornu (Prahova) au sansa sa faca orele de educatie fizica intr-o sala de sport de cinci stele. Edificiul din satul Cornu de Jos a costat statul 16,2 milioane lei, fiind a cincea cea mai scumpa sala de sport construita prin Compania Nationala de Investitii (subordonata Ministerului Dezvoltarii Regionale). In ceea ce priveste pretul pe metrul patrat construit, sala ocupa locul patru, fiind devansata doar de Sala Polivalenta din Craiova, de sala de competitii internationale a Clubului Dinamo Bucuresti si Sala de Sport din Calarasi, scrie Romania Libera.

Unde se fac bebelusi la eprubeta. Creste rapid numarul clinicilor unde cuplurile cu probleme de fertilitate se pot trata, insa programul prin care aceste proceduri urmau sa fie acoperite de asigurari a ramas la stadiul de proiect. Numarul centrelor din Romania unde se pot face tratamente de fertilizare in vitro (FIV) creste intr-un ritm rapid. Nu acelasi lucru se poate spune de spre demersurile Ministerului Sanatatii (MS) pentru a compensa intr-o forma sau alta costurile pe care le implica tratamentele pentru cuplurile care au probleme de sterilitate. Doua clinici noi s-au deschis recent: una la Timisoara si alta la Constanta. Primul departament de fertilizare in vitro din Constanta, din cadrul Spitalului privat Euromaterna, a fost inaugurat ieri, iar cel de la Timisoara – saptamana trecuta. Alte zeci de unitati medicale aflate in spitale de stat sau clinici private ofera servicii de acest gen, costurile tratamentului si ale procedurii in sine variind intre 1.800 si 5.000 de euro, anunta EVZ.

Capitala intra in iarna cu zeci de strazi in lucru – Vezi harta si situatia din Craiova, Iasi, Timisoara. Capitala intra in iarna cu santiere pe mai multe artere principale de circulatie. Pipera-Barbu Vacarescu, Plevnei-Cobalcescu, Berzei, Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu sunt doar cateva din zonele Capitalei in care strazile raman tot la stadiul de sapatura. Pe strazile Popa Tatu, Ciuca Stefan, Dezrobirii, Garlei, Cetatea de Balta si strada Garii de Nord santierele se vor deschide pe bucatele. Aceste lucrari vor ingreuna si mai mult circulatia si asa dificila dupa prima fulguiala. Primaria Capitalei explica toate motivele pentru care in oras se construieste cu incetinitorul. Unul dintre acestea ar fi ca sapi si nu stii peste ce dai. „Lucrarile pe strada Berzei sunt intarziate din cauza exproprierilor. Unele deja sunt platite si vom trece la demolarea imobilelor. Ne-am propus ca pana la iarna sa incheiem pana la Polizu. In ceea ce priveste tronsonul Plevnei-Cobalcescu-Virgiliu, s-au descoperit probleme majore la canalizarea veche de peste 100 de ani. In timpul sapaturilor s-a dat peste o canalizare de care nu stia nici macar Apa Nova. Aici, strazile vor ramane santiere peste iarna”, a explicat pentru gandul directorul Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei, Ion Dedu, informeaza Gandul.

Elena Udrea: reabilitare sau executare! Proprietarii imobilelor deteriorate vor fi executati silit in caz ca nu vor putea plati costurile consolidarii facute de stat. Initiativa legislativa, inspirata din modelul vienez, apartine ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si este in curs de avizare interministeriala. Toate tipurile de imobil si toti proprietarii, persoane fizice si juridice, precum si institutii publice, constituie obiectul masurii legislative propuse de ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Scopul actului este „marea consolidare” a cladirilor darapanate atat din Bucuresti, cat si din restul tarii, fara a mai depinde de vointa si posibilitatea financiara a proprietarului. Astfel, odata adoptata propunerea legislativa, proprietarii care nu-si reabiliteaza imobilele aflate in stare de degradare nu vor mai fi amendati si actionati in instanta, ci vor fi buni de plata dupa ce statul le va consolida casa. Mai mult, detinatorii de vile vor putea fi executati silit si vor ramane fara cladire, daca nu vor putea achita factura lucrarilor, scrie Adevarul.

Care vor fi aeroporturile Schengen. Din martie 2011, luna in care este programata aderarea tarii noastre la Schengen, avioanele cu destinatii spre statele din afara acestui spatiu vor mai putea decola doar de pe trei din cele 16 aeroporturi romanesti. Cluj, Sibiu si Otopeni – Bucuresti vor fi singurele aeroporturi, din martie 2011, pe care se vor putea opera curse aeriene regulate in afara spatiului Schengen. Acestea include 23 de tari europene in care verificarea accesului se face doar o singura data, la intrarea unei persoane intr-o tara semnatara a acordului Schengen. Potrivit tratatului semnat, intrarea Romaniei in acest spatiu este programata pentru martie anul viitor. Aderarea la Schengen ridica insa o suma de probleme si cerinte pentru aeroporturile romanesti. Potrivit cerintelor, adoptate si in legislatia romaneasca, din martie 2011 fluxurile de pasageri de pe aeroporturi vor trebui separate in functie de originea/destinatia pasagerilor, mixarea fluxurilor fiind interzisa, anunta Romania Libera.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro