Subiectele zilei: Stela Popescu, momente vesele si triste; Cruzime, abuzuri, tortura! Romania risca ancheta UE cu privire la exportul cu animale vii; PSD si "jivinele capitaliste"
Zeci de pagini plagiate in lucrarea de doctorat a senatorului PSD Serban Nicolae.Peste 10% din lucrarea de doctorat in domeniul relatiilor internationale a senatorului PSD Serban Nicolae contine pagini plagiate, intr-un caz fiind preluate din textul-sursa si note de subsol. Teza a fost sustinuta in 2009, la Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj-Napoca, titlul fiind „Proiecte de reforma a Natiunilor Unite”, iar indrumator profesorul Vasile Vese. „Am beneficiat si de ajutorul si indrumarile a doi reputati profesori ai aceleiasi universitati, Vasile Boari si Vasile Puscas, ultimul, cunoscut si ca om politic, fiind si cel care a sugerat titlul lucrarii”, a scris ulterior Nicolae, pe site-ul personal, adaugand ca primit calificativul „magna cum laudae”. A existat insa un loc unde lui Serban Nicolae nu i-a placut ce a scris un autor plagiat: ca in Romania, in decembrie 1989, la putere au ramas fostii comunisti care au adus minerii la Bucuresti pentru a-si consolida pozitia, scrieLINX.
Pe cine se mai bazeaza sefa DNA. Kovesi – Ban, noul centru de putere din Justitie.Sustinerea totala acordata procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie de catre procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii pare sa aiba la baza o relatie mai veche din perioada cand subordonatii vicepresedintelui CSM, Cristian Ban anchetau si arestau nume grele aflate in paralel si in vizorul DNA, dar abandonate de aceasta din urma. Ultimele conflicte interne din interiorul Directiei Nationale Anticoruptie au scos la iveala relatia foarte buna dintre procurorul-sef Laura Codruta Kovesi si vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Cristian Ban, fost procuror-sef al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Pana si magistratul de la Curtea de Apel Bucuresti care a solutionat contestatia depusa de procurorul Mihaela Moraru impotriva ordinului de revocare din DNA a remarcat ca membrii Sectiei pentru procurori a CSM, condusa de Cristian Ban, s-au multumit sa preia pozitia lui Kovesi din ordinul de revocare fara sa analizeze singuri contextul revocarii, arataRomania Libera.
Stela Popescu, momente vesele si triste: „Mama m-a tinut rasa in cap pana la 12 ani pentru ca, in Basarabia, m-a muscat de crestet un paianjen otravitor”.Stela Popescu a fost una dintre cele mai iubite si apreciate actrite din Romania. Si-a construit cariera cu tenacitate si talent, insa in viata sa au existat si momente dramatice, mai ales in perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand familia ei a fost nevoita sa plece din Basarabia. A facut stop cardio-respirator. Actrita traia singura intr-o casa mare si cocheta din Bucuresti. Era refugiul ei. Acolo isi stransese toate micile nimicuri de suflet adunate in cele opt decenii de viata si activitate. Fotografii, maruntisuri, cadouri, bibelouri, schite, tablouri, de toate avea. Lumea ii spunea ca-i prea mult, dar ea nu putea sa se desparta de niciunul. Ii placea asa, sa le priveasca, sa isi aminteasca. Numai in bucatarie, dulapurile erau intesate de zeci de cani si farfurioare, asezate frumos, ordonat, simetric, dupa model si culori. In casa aceasta atat de incapatoare, Stela Popescu era singura printre amintiri si intr-o zi insorita, calduroasa pentru o toamna tarzie, pe 23 noiembrie, s-a prabusit printre ele. Au ramas intr-o liniste asurzitoare numai ele, obiectele-simbol al spectacolelor, filmelor si sutelor de admiratori, relateazaAdevarul.
PSD si „jivinele capitaliste”.Sunt animalele de prada inteligente? Cat timp isi procura ceea ce infuleca sunt mai destepte, in orice caz, decat vanatul lor. Dar cum e cu PSD? Cat de bine merge mintea conducerii ei teleormanean-PRM-iste? Romania actuala e ca o apa curgatoare. La malul ei un scorpion invita broasca sa-l treaca raul. Cea din urma e mefienta, dar lighioana otravitoare se jura ca, nestiind sa inoate, in interesul ramanerii in viata n-o va intepa. Cucerit de logica arahnidei, brotacului ii revine increderea. Se declara deci de acord. In mijlocul raului se trezeste intepat si simte cum veninul ii ia viata. Pai, ce-ai facut, exclama bietul animal, scufundandu-se: de ce ne-ai omorat? Iarta-ma, raspunse scorpionul inecandu-se. Asa mi-e firea, sa intep. Inteapa rau si una din masurile recente ale partidului guvernamental. Ea merita din multe puncte de vedere luata sub lupa si analizata judicios. Nu de alta, dar si alegatorii formatiunilor aflate actualmente la putere au dreptul sa inteleaga ce se intampla in tara, potrivitDeutsche Welle.
Cruzime, abuzuri, tortura! Romania risca ancheta UE cu privire la exportul cu animale vii.Animalele din Romania, in speta ovine si bovine, sunt exportate in conditii barbare de transport si apoi sacrificate brutal la destinatie. Organizatia Animals International a publicat recent o investigatie asupra animalelor vii din Romania exportate in tari din Africa si Asia, care dovedeste incalcarea sistematica a legislatiei Uniunii Europene, a deciziei Curtii Europene de Justitie si a standardelor Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor (OIE). „Aceasta investigatie scoate la lumina un esec cras din partea oficialilor de a monitoriza exportul de animale vii. Animalele crescute in Romania sunt transportate in maniere care incalca reglementarile UE si hotararile Curtii Europenede Justitie, in timp ce animalele sunt sacrificate in mod barbar cu incalcarea standardelor internationale”, a declarat Gabriel Paun, director UE al organizatiei Animals International, conformRomania Libera.
Daca Erdogan este intrebarea, Burleanu este raspunsul.Razvan Burleanu, seful FRF, a postat pe Facebook o fotografie dand mana cu Recep Erdogan, presedintele Turciei. Inainte de orice, cine este Recep Erdogan? Este „padisahul nostru”, omul care acuza „statul paralel” si care isi incepe discursurile tipand „Ia asculta, Uniune Europeana!”, „Ia asculta, Papa!”. Apoi isi besteleste inamicii si, la final, tuna cate o poezie. Asa vorbeste Erdogan. Jurnalista turca Ece Temelkuran povesteste o intamplare teribila. Cartea ei, „Turcia intre nebunie si melancolie”, a aparut in seria de istorie a editurii Corint. Gasiti volumul in acest week-end la targul Gaudeamus. Momentul amintit de jurnalista are loc pe 31 mai 2011 la Hopa, „un orasel din Regiunea Marii Negre”. Erdogan, pe atunci prim-ministru, intalneste un mic grup de protestatari, pe cand traversa urbea. „Prim-ministrul detesta protestatarii. Stiind asta, politia foloseste, in voie, gaze lacrimogene. Metin Lokumcu, profesor pensionat, sufera un atac de cord din cauza gazului respectiv si moare pe loc”, noteazatolo.ro.