Sari direct la conținut

Subiectele zilei: Tratamentul cinic la care erau supuse fetitele din "lagarul" descoperit in buricul Capitalei; Noi detalii din ancheta atentatului de la Paris. Cum l-a scapat politia pe "creierul" ataculu; Neglijenta sau sabotaj: MAE a pierdut datele despre trei milioane de alegatori.

HotNews.ro
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto
Subiectele zilei, Foto: Colaj foto

Tratamentul cinic la care erau supuse fetitele din „lagarul” descoperit in buricul Capitalei. Procurorii bucuresteni au descins joi la un camin de copii din sectorul 1 al Capitalei ce fusese transformat in lagar pentru micutii crescute acolo. Angajatii le furau mancarea, cosmeticele si chiar banii de cheltuiala primiti de la stat iar pentru a nu se razvrati, copiii erau sedati. Acuzatii grave la adresa angajatilor Centrului de plasament „Sfanta Maria” din sectorul 1 al Capitalei, cercetati penal pentru rele tratamente aplicate minorului, delapidare si abuz in serviciu dupa ce au transformat caminul de copii intr-un laga, relateaza Adevarul.

Noi detalii din ancheta atentatului de la Paris. Cum l-a scapat politia pe „creierul” atacului. Salah Abdeslam a fost verificat timp de 30 de minute de jandarmeria franceza si lasat sa plece a doua zi dupa atentatele de Paris. El si cei doi insotitori au fost verificati intr-o parcare din Cambrai, pe 14 noiembrie 2015 la ora 9.10 au declarat pentru lesoir.ro, un oficial francez si unul belgian. „Salah Abdeslam si cei doi insotitori Mohammed Amri si Hamza Attou, ambii originari din Molenbeek, au fost retinuti timp de 30 de minute de jandarmi la Cambrai, pe 14 noiembrie, de la ora locala 09.10” au afirmat un deputat francez si unul belgian membrii ai comisiilor parlamentare care ancheteaza atentatele din Paris si Bruxelles. A doua zi dupa atentatele din Paris de la 13 noiembrie Abdesalam a fost recuperat de cei doi si ajutat de acestia sa treaca in Belgia, scrie Gandul.

Neglijenta sau sabotaj: MAE a pierdut datele despre trei milioane de alegatori. Ministerul Afacerilor Externe sustine ca nu gaseste in propriile arhive datele trimise Curtii Constitutionale a Romaniei despre alegatorii din strainatate. Nu este vorba, insa, despre alegerile prezidentiale din 2014, ci despre referendumul din 2012 de demitere a fostului presedinte Traian Basescu. Pe 21 august 2012, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a emis hotararea „referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, si la confirmarea rezultatelor acestuia”, anunta Romania Libera.

Capturat dupa 18 ani! Mafia italiana si serviciile secrete romanesti – legaturi cu asasinatele din anii ’90. Procurorii au anuntat, ieri, retinerea lui Alexandru Gaina, ca fiind persoana care l-a executat cu focuri de arma pe Mihai Ionescu (48 de ani), un om de afaceri din Bucuresti. Asasinatul a fost comis in 15 iulie 1998, pe strada Mieilor din Capitala, la ora 22.30, cand victima incerca sa intre cu jeepul in curtea vilei, relateaza EVZ.

In timp ce britanicii voteaza. Entuziasmul pentru Europa a fost mai mare aici in rasarit decat in occident, tocmai pentru ca nu era perceputa ca o forma oarecare de asociere politica, ci ca o treapta ontologica superioara. Toata lumea este la Bucuresti impotriva Brexit-ului. Nici nu este de mirare. La nivel popular, oamenii se tem ca piata muncii se va ingusta, desi ea se va ingusta si in cazul ramanerii. Iar la nivel politic, desi opiniile sunt uneori diferite, ele converg: e mai bine cu Marea Britanie decat fara ea. Daca ii intrebi pe liderii politici de ce, raspunsurile nu sunt insa prea clare. Impresia noastra este ca optiunile politice romanesti acopera, de fapt, mai multe atitudini diferite. Prima este conformismul european, o pozitie extrem de raspandita, informeaza Deutsche Welle.

Viata comunitatilor de caldarari, cea mai inchisa casta a romilor. Romii care calatoresc in carute cu coviltire, numiti si caldarari, dupa ocupatia lor traditionala, sunt singurii care au reusit sa pastreze grupurile aproape intacte. Potrivit specialistilor, romii nomazi caldarari au avut o istorie aparte si au migrat din zona Indiei, prin stepa rusa. Comunitatile de romi caldarari au reusit sa-si pastreze aproape intacta identitatea in ultimile secole. Daca romii care vorbesc in dialectul ursaresc au venit prin sudul Romaniei si au migrat dinspre India, prin Orientul Mijlociu si Imperiul Otoman, caldararii au influente aparte, slave, capatate printre cazacii intalniti in stepa rusa, cu care s-au amestecat, scrie Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro