Sari direct la conținut

VIDEO Șase susținători ISIS, uciși după au luat ostatici într-un centru de detenție din Rusia / Ei ceruseră o mașină și cale liberă să plece – UPDATE

HotNews.ro
VIDEO Șase susținători ISIS, uciși după au luat ostatici într-un centru de detenție din Rusia / Ei ceruseră o mașină și cale liberă să plece – UPDATE
Centru de detenție din Rusia - Foto : east2west news / WillWest News / Profimedia

Mai mulți bărbați care au luat ostatici într-un centru de detenție din regiunea rusă Rostov afirmă că sunt susținători ai ISIS, a relatat duminică canalul Telegram Baza, care are surse în cadrul forțelor de ordine din Rusia.

  • UPDATE 13:34 Toți cei șase deținuți cu legături cu Statul Islamic ce au luat doi ostatici în centrul de detenție au fost uciși, canale de telegram rusești publicând clipuri video cu cadavrele lor în bălți de sânge. Potrivit presei ruse, ei erau din Ingușetia, o republică din sudul Rusiei, iar trei dintre ei fuseseră reținuți în 2022 pentru că plănuiau un atac asupra unui tribunal din altă republică rusă, Karaciai-Cerkessia.
  • UPDATE 12:01 Bărbații care luaseră ostatici în centrul de detenție au fost uciși, transmit agențiile de presă rusă, care anterior anunțaseră că la fața locului s-au auzit focuri de armă. Ostaticii au fost eliberați nevătămați, iar răpitorii lor au fost uciși după ce forțele speciale au luat cu asalt unitatea duminică, a spus serviciul penitenciar rus, citat de Interfax. Nu este clar la acest moment dacă toți cei șase bărbați care luaseră ostatici au fost uciși.
  • UPDATE 11:15 Presa de stat rusă scrie că unii dintre prizonieri au fost acuzați de infracțiuni de terorism, inclusiv de afiliere la gruparea militantă Stat Islamic, care a revendicat atacul sângeros asupra unei săli de concerte din Moscova în luna martie.
  • UPDATE 10:27 Forțele de ordine ruse au spus că deținuții sunt înarmați cu un briceag, transmite TASS. Potrivit informațiilor preliminare, atacatorii l-au încătușat pe unul dintre ofițerii sistemului penitenciar: „Ei se află în curtea interioară a centrului de detenție preventivă, au un baston de cauciuc și un topor de pompieri”. Potrivit forțelor de ordine, „unul [dintre ostatici] este un angajat operativ al instituției, [al doilea] este un inspector-supraveghetor”.
  • UPDATE 10:18 Bărbații care au luat ostatici într-un centru de detenție din Rusia au cerut o mașină și liberă trecere, a relatat Interfax, citând surse neidentificate.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini neverificate cu atacatorii și ostaticii lor:

Serviciul Federal Penitenciar al Rusiei afirmase anterior că doi deținuți de la un centru de detenție preventivă din Rostov au luat ostatici doi angajați, potrivit Reuters

„Instituția funcționează ca de obicei, situația este sub control”, a precizat Serviciul într-un mesaj pe aplicația de mesagerie Telegram.

Acesta a adăugat că forțele de aplicare a legii au fost chemați la fața locului.

Agenția rusă de știri de stat RIA a relatat, citând surse neidentificate, că deținuții care au fost implicați în luarea de ostatici a angajaților sunt acuzați de terorism.

Traficul rutier în jurul centrului de detenție a fost limitat, au raportat agențiile rusești.

Incidentul vine în contextul în care, pe 22 martie anul acesta, un atac terorist la o sală de concerte din Moscova desfășurat de ISIS-K a provocat moartea a aproximativ 150 de oameni și rănirea a peste 500.

INTERVIURILE HotNews.ro