Tăriceanu: Ordonanața 114 s-ar putea să nu fie perfectă. Ar însemna să fim surzi să refuzăm dialogul
- Redactia Hotnews
Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat marți seară, la TVR1, că există posibilitatea ca OUG 114 să nu fie perfectă și prin urmare să fie modificată. El a mai spus că Ministerul de Finanțe lucrează în prezent pentru ”a face anumite calcule, evaluări și poate ar găsi o soluție mai bună”, potrivit Mediafax.
„Ordonanța (114 – n.r.)s-ar putea să nu fie perfectă și asta pare să se constate acum, că sunt anumite efecte care nu au fost suficient poate de bine cântărite. Să știți că economia din păcate este o știință, dar ea nu este întotdeauna o știință perfect matematică, nu pui necunoscutele în ecuație îți dă rezultatul și cu asta am încheiat. Vezi de foarte multe ori efectele ca urmare a măsurilor și cred că cel mai grav este să fim surzi la anumite semnale care vin din piață și să refuzăm dialogul. Cred că este obligația noastră prin dialog să vedem ce putem face, eu de exemplu mâine mă voi întâlni cu toate companiile mari din domeniul energiei care și ele au anumite lucruri pe care doresc să le discute cu noi autoritățile statului pentru a vedea dacă este nevoie sau nu de anumite corecții”, a declarat la TVR Călin Popescu Tăriceanu.
Acesta a adăugat faptul că ordonanța a intrat în vigoare pe anumite domenii, urmând ca altele să fie discutate.
„Ordonanța a intrat în vigoare pe anumite segmente, altele sigur că vor fi discutate, poate în legătură cu ceea ce este de făcut în domeniul bancar, o să ne mai luăm un timp suplimentare. Ministerul de Finanțe lucrează în momentul de față în acest comitet de care vă vorbeam înainte cu Banca Națională pentru a face anumite calcule, evaluări și poate ar găsi o soluție mai bună”, a adăugat președintele Senatului.
De asemenea, acesta a declarat că „Bugetul nu se bazează pe veniturile suplimentare pe care le-ar putea aduce ordonanța 114”.
Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a spus, marţi, în timpul audierii din Senat că actul normativ prin care a fost introdusă taxa pe activele financiare ale băncilor este cel puţin o nereuşită, deoarece are efecte asupra politicii monetare.