Sari direct la conținut

Telegrafice

Dan Popa's web blog

Grupul olandez ING se afla in tratative avansate cu autoritatile din Olanda pentru a permite o injectie de 9 miliarde de euro, necesara trecerii peste aceasta perioada de criza, anunta saptamanalul Sunday Times. Potrivit acestuia, un anunt pe aceasta tema ar putea aparea in 24 de ore. Oficialii ING au declarat ca nu comenteaza, insa PDG`ul grupului financiar, Michel Tilmant, si`a petrecut o mare parte din ziua de sambata la sediul bancii centrale olandeze. Grupul a anuntat vineri ca ar putea afisa o pierdere neta de 500 mil. euro pe trimestrul al treilea, pe fondul evolutiilor pietelor financiare.

Europenii si americanii se vor intalni nu doar o data ci de mai multe opri pentru a opri efectele crizei financiare, prima intalnire urmand sa aiba loc “imediat dupa alegerile din 4 noiembrie”, spun surse apropiate Casei Albe. In cursul saptamanii care incepe maine, va incepe oficial si lupta impotriva paradisurilor fiscale. Englezii profita de criza financiara si de faptul ca doua banci scotiene se afla in dificultate pentru a pune in discutie viabilitatea economica a unei Scotii independente. Desigur, concluzia este ca Scotia nu ar avea nicio sansa.

Cei 3 membri ai Directoratului bancii franceze Caisse d’Epargne, care gestioneaza economiile a 27 de milioane de francezi, au demisionat azi, dupa o sedinta extraordinara de CA. Cauza? Pierderile de sute de milioane de euro pe care banca le`a avut de pe urma crizei subprime. Aflate sub o presiune politica extraordinara, Consiliul s`a intrunit azi de urgenta, cele 3 demisii fiind acceptate pe loc.

Banca germană de stat BayernLB ar putea solicita sprijin în cadrul pachetului de sprijinire a sectorului bancar în valoare de 500 de miliarde de euro (675 miliarde de dolari) propus de guvernul german, potrivit şefului boardului administrativ al băncii, transmite AFP

FBI nu mai are cu cine ancheta criza subprime, din cauza ca cei mai multi agenti au fost alocati luptei cu terorismul. Fosti si actuali responsabili ai FBI spun ca nu ar trebui blamati in cazul in care nu reusesc sa duca pana la capat anchetele vizand prabusirea unor giganti financiari americani, din cauza ca nu mai au oameni. “O treime din personal se lupta cu terorismul, ceea ce face ca resursele noastre umane destinate luptei cu gulerele albe sa fie foarte limitate », au declarat oficiali ai FBI. Din cauza bugetului redus pe fondul austeritatii , FBI nu poate nici angaja personal, ducandu`se in prezent negocieri pentru a creste numarul agentilor din departamentele de anchete economice. Potrivit oficialilor SUA, numarul acestor agenti a scazut la 36% din cel inregistrat in 2001.

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro