Sari direct la conținut

Traian Băsescu spune că Biden mai are o mişcare pentru a-i maximiza șansele Kamalei Harris în lupta cu Trump: „Să se retragă şi din funcţia de preşedinte”

HotNews.ro
Traian Băsescu, Foto: Inquam Photos / Elena Covalenco
Traian Băsescu, Foto: Inquam Photos / Elena Covalenco

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, duminică seară, că după retragerea din cursa electorală, liderul american Joe Biden mai are de făcut o mişcare pentru a-i crea condiţii maxime vicepreşedintei Kamala Harris în disputa cu Donald Trump şi anume să se retragă din funcţia de preşedinte, informează News.ro.

Traian Băsescu a fost întrebat, la Digi24, dacă Joe Biden nu s-a retras prea târziu din cursa pentru un nou mandat la Casa Albă.

„În politică niciodată nu e prea târziu, ştiţi? Şi este bine că odată anunţată retragerea, a anunţat şi înlocuitorul, Kamala Harris, care este vicepreşedinte în funcţie, ceea îi creează un ascendent în disputa cu Trump”, a afirmat Băsescu.

El a mai fost întrebat ce l-a determinat pe Biden să ia decizia de a nu mai candida.

„Nimic altceva decât concluzia la care probabil a ajuns în primul rând în familie, că nu mai are şanse să-l bată pe Trump urmare a gafelor publice pe care le-a făcut”, a explicat Traian Băsescu.

Chestionat dacă gafele lui Joe Biden mai puteau fi reparate, fostul preşedinte a răspuns: „Nu, dimpotrivă. Aduceţi-vă aminte că parcă a fost aşa un mesaj că va repara gafele după disputa pe care a avut-o cu Trump în direct, dar în loc să reducă impactul gafelor din disputa directă, le-a accentuat. Au venit alte şi alte întâmplări nefericite de genul Zelenski confundat cu Putin, impardonabile erori, după ce toţi care îl susţinem am fi sperat că îndreaptă lucrurile de la punctul de plecare, adică dezbaterea cu Trump”.

Băsescu a mai fost întrebat şi dacă vicepreşedinta Kamala Harris ar fi mai uşor de învins de către Donald Trump în cursa prezidențială.

„Nu, sigur de victorie ar fi fost cu Joe Biden. Numai că Biden mai are o mişcare şi acum e de văzut dacă o duce până la capăt, adică să-i creeze condiţii maxime Kamalei Harris în disputa cu Trump şi anume să se retragă şi din funcţia de preşedinte, iar Kamala Harris să fie în disputa cu Trump de pe poziţia de preşedinte al Statelor Unite”, a explicat Traian Băsescu.

În urma frecventelor episoade de confuzie care au culminat cu prestaţia sa dezastruoasă la dezbaterea din 27 iunie cu rivalul său republican Donald Trump, când Biden a părut incoerent şi dezorientat, tot mai mulţi congresmeni democraţi l-au îndemnat pe preşedintele în vârstă de 81 de ani să se retragă din cursă, temându-se că partidul lor va fi spulberat de republicani la alegerile din 5 noiembrie, dată la care odată cu scrutinul prezidenţial are loc şi cel pentru Congres.

Duminică, după ce Joe Biden şi-a anunţat retragerea din cursa electorală pentru câştigarea unui nou mandat, el şi-a declarat susţinerea pentru Kamala Harris.

Candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din SUA din 5 noiembrie, Donald Trump, a declarat duminică la postul de televiziune CNN că este de părere că vicepreşedinta Kamala Harris va fi mult mai uşor de învins în scrutinul din noiembrie decât Joe Biden, potrivit Reuters.

De altfel, Donald Trump l-a descris pe Joe Biden ca fiind „de departe cel mai prost preşedinte din istoria ţării noastre” și că el cu siguranță nu era „apt să slujească țara”.

INTERVIURILE HotNews.ro