Sari direct la conținut

UPDATE Cum isi optimizeaza Hidroelectrica structura interna: Creste numarul de membri in Directorat si sunt desfiintate directiile de specialitate

HotNews.ro
Hidroelectrica, Foto: AGERPRES
Hidroelectrica, Foto: AGERPRES

Hidroelectrica isi optimizeaza structura interna, se arata intr-un comunicat al companiei transmis luni presei. Ce inseamna optimizare in opinia conducerii companiei? In primul rand, inseamna o noua structura organizatorica prin cresterea numarului membrilor Directoratului de la trei la cinci.

UPDATE Potrivit unor precizari ale biroului de presa al companiei, ar urma sa fie desfiintate, in schimb, cele sase posturi de directori de directie. Practic, creste numarul membrilor din Directorat, insa sunt desfiintate cele de directori de directie, pe specializari. In prezent, Directoratul este format din Bogdan Badea, Marian Bratu si Mihai Val Zdru, toti numiti interimar.

Pentru mai multe amanunte citeste Bogdan Badea, puternic sustinut de ALDE, apropiat al lui Daniel Chitoiu, a fost numit seful Directoratului Hidroelectrica.

Cele sase posturi care ar urma sa fie desfiintate sunt ocupate de Ovidiu Agliceru (Director Directia Producere Energie Electrica), Iulian Tudor (Director Directia Trading Furnizare), Petronel Chiriac (Director Directia Financiara), Ionela Stancu (Director Directia Resurse Umane), Gheorghe Goran (Director Directia Procurement) si Gabriel George STOICA (Director Directia Investitii).

„Prin implementarea acestei masuri organizatorice este creat un numar important de noi locuri de munca – functii de executie destinate specialistilor, in structuri cheie care asigura suportul pe termen mediu si lung pentru activitatile de mentenanta, retehnologizare, tehnic si suport productie, proiectare, infrastructuri critice etc”, se mai arata in comunicat.

Potrivit acestuia, odata cu cresterea numarului membrilor Directoratului de la trei la cinci „se doreste asumarea clara a raspunderii acestora pe activitatile de baza, concomitent cu flexibilizarea si debirocratizarea modului de actiune in cadrul Hidroelectrica”. Potrivit comunicatului, „suprapunerea activitatilor de coordonare, produsa ca urmare a functionarii unui palier managerial, cu rol devenit incert, interpus intre Directorat si functiile de executie, conduce la o disipare a raspunderii si la birocratizarea modului de implementare a deciziilor la nivelul societatii”.

Conform explicatiilor din comunicat, „prin reorganizare se largeste baza de specialisti a companiei cu precadere pe activitati nucleu, cum sunt cele de retehnologizare si mentenanta a capacitatilor de producere a energiei electrice pe care societatea le detine in portofoliu”. Reprezentantii companiei sustin ca deficitul de salariati a avut impact direct asupra obiectivelor companiei. Astfel, la 6 luni, executia planurilor de dezvoltare era de 20,33%, din care retehnologizarile reprezentau 4,50%, iar mentenanta sub 20% fata de prognozatul din buget.

„Hidroelectrica trebuie sa rezolve un deficit acut de personal astfel incat sa devina cu adevarat competitiva pe piata de energie si sa se indrepte, asa cum este normal, catre zona de investitii si dezvoltare nationala si chiar regionala. Sunt lucruri care au fost neglijate pana acum si pe care a venit momentul sa le asezam intre prioritati”, a declarat Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica.

Intrarea in vigoare a noii organigrame se va face in etape, dupa consultarea cu partenerul social Hidrosind, si cu urmarirea incadrarii in fondul de salarii pe anul 2017 conform Bugetului de Venituri si Cheltuieli. In zona de management reorganizarea nu presupune disponibilizari, ocupantii posturilor restructurate urmand sa ocupe alte pozitii in cadrul companiei, in conformitate cu pregatirea si experienta profesionala proprii, se mai precizeaza in comunicat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro