Sari direct la conținut

UPDATE Tribunalul Dâmboviţa a amânat pentru 12 iunie pronunțarea în privința cererii lui Hayssam de întrerupere a pedepsei pe motive medicale

HotNews.ro

​Tribunalul Dâmboviţa a judecat marţi cererea de întrerupere a pedepsei pe motive medicale formulată de Omar Hayssam, condamnat la 23 de ani şi patru luni de închisoare, transmite news.ro. Dosarul a fost înregistrat în noiembrie 2017.

UPDATE 12.35Tribunalul a amânat pentru 12 iunie pronunţarea. Hayssam nu s-a prezentat la termenul de marţi. Nici avocatul acestuia nu a fost în sala de judecată. Judecătorul a dispus să i se pună în vedere avocatului din oficiu să fie prezent la termenul următor.

La termenul precedent, din 24 aprrilie, instanţa a respins ca neîntemeiată cererea formulată de către petentul Omar Hayssam, prin apărător, având ca obiect efectuarea unei noi expertize medico-legale de către INML Mina Minovici, la care petentul să aibă posibilitatea de a beneficia de serviciile şi cunoştinţele unui expert parte.

„Admite cererea formulată de procurorul de şedinţă şi dispune avizarea din punct de vedere ştiinţific, a raportului de expertiză nr. A5/12445/2017, de către Comisia superioară medico-legală din cadrul INML Mina Minovici. Pune în vedere petentului, prin apărător, ca cel mai târziu la termenul din 15.05.2018 să depună la dosar, în scris, aspectele care consideră necesar să fie comunicate, pentru a fi analizate de Comisia superioară medico-legală din cadrul INML Mina Minovici, privind modalitatea de întocmire şi concluziile raportului de expertiză nr. A5/12445/2017”, se arată în decizia instanţei.

Omar Hayssam este încarcerat la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa.

Fostul preşedinte Traian Băsescu declara, în 12 martie, că a fost sunat de către soţia lui Omar Hayssam şi că s-a întâlnit cu aceasta, care i-a spus că fostul om de afaceri sirian este „extraordinar de bolnav” şi „probabil o să moară în închisoare”.

Omar Hayssam a fost condamnat în anul 2014 la 23 de ani şi patru luni de detenţie în urma contopirii pedepselor din cele trei dosare în care fusese condamnat pentru terorism, înşelăciune şi fraude, respectiv dosarul răpirii celor trei jurnalişti în Irak, dosarul înşelăciunii în cazul „Volvo” şi cel al fraudelor din cauza „Foresta Nehoiu”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro