Utile: 5 mituri despre alaptat, de care se sperie toate mamicile; Substanta care te protejeaza de cancer. Cum functioneaza; De ce tot mai multa lume alege sa fie vegan?
Boala oaselor fragile poate fi prevenita! Osteoporoza sau „hotul tacut”, cum o numesc medicii, afecteaza anual circa 200 de milioane de femei la nivel mondial, dintre care 1 milion sunt romance, se arata in cele mai recente rapoarte statistice. Numarul cazurilor este insa mult mai crescut, mai ales din cauza lipsei diagnosticului si a tratamentului adecvat. Specialistii OMS estimeaza ca pana in anul 2020, numarul bolnavilor de osteoporoza va creste la 1 miliard de locuitori. Pentru ca in prima faza nu doare, pacientele ajung la medic abia in stadiile avansate ale acestei boli, cand „tratamentul” presupune de fapt o ameliorare a simptomelor si o reducere a riscului de fracturi osteoporotice. Retine, deci, ca osteoporoza se previne, nu se vindeca, noteaza doctorulzilei.ro.
De ce tot mai multa lume alege sa fie vegan? Fara indoiala, a fi vegan continua sa fie la moda. Insa, ce inseamna cu adevarat sa fii vegan? Iata raspunsurile celor mai controversate intrebari. Care este diferenta intre a fi vegetarian si vegan? In ziua de azi, un vegetarian este acea persoana care nu consuma carne, in timp ce un vegan nu mananca nimic de provenienta animala. De asemenea, mesele vegane exclud gelatina, deoarece este derivata din oasele si tesuturile animalelor. De fapt, majoritatea veganilor evita toate produse de origine animala – nu doar pe cele alimentare, ci si imbracamintea de piele, lana sau matase. De ce sa devii vegan? Principalele motive pentru care din ce in ce mai multa lume alege alimentia vegana au legatura cu drepturile animalelor si grija fata de mediul inconjurator. Desigur, unii aleg acest stil alimentar datorita beneficiilor sale asupra sanatatii. Studiile recente sugereaza faptul ca veganii tind sa aiba o greutate mai sanatoasa, cu un nivel al colesteroluli si al tensiunii arteriale mai scazut decat in cazul celor care consuma carne, informeaza Unica.ro.
Oamenii inteligenti nu sunt rationali. Va considerati inteligenti? Credeti ca daca v-a iesit la un test un IQ de 140 nu aveti cum sa dati gres in viata? Si daca v-as spune ca sansele de a da gres sunt aproape la fel de mari ca si ale unuia cu un IQ mult inferior? Testarea inteligentei a inceput in 1904 in Statele Unite, cand Charles Spearman a descoperit ca performanta la un test care masura o anumita abilitate mentala se corela cu performantele la teste care masurau alte abilitati mentale. El a tras concluzia ca toate abilitatile mentale se coreleaza unele cu altele, si impreuna, formeaza asa-numita inteligenta generala. Viziunea lui Spearman a dominat testarea psihologica de atunci incoace. Totusi, in ultimii ani, cercetarile au aratat ca gandirea rationala este, in mod surprinzator, disociata de inteligenta. Oamenii cu un IQ mare nu sunt mai rationali decat oamenii cu un IQ mai mic, scrie psychologies.ro.
5 mituri despre alaptat, de care se sperie toate mamicile! Vezi ce-i adevarat si ce nu. Este bine sa iti alaptezi bebelusul cat mai mult, dar nu toate lucrurile care se spun despre alaptat sunt si adevarate. Vezi mai jos care sunt simple mituri, fara pic de stiinta in spate. Copiii alaptati au IQ-ul mai mare Nimic mai fals. Nu exista nici o legatura intre IQ-ul unei persone si perioada cat a fost alaptata cand era bebelus. IQ-ul este mostenit de la parinti si poate fi dezvoltat de-a lungul vietii, dar in nici un caz nu este influentat de cantitatea de lapte matern ingerata in primele luni de viata. Integral in Libertatea.ro.
Substanta care te protejeaza de cancer. Cum functioneaza. Licopenul este substanta care te protejeaza de cancer, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti din natura. Acest antioxidant fereste corpul de efectul negativ al radicalilor liberi, care sunt in stransa legatura cuaparitia cancerelor. Radicalii liberi sunt, de fapt, molecule cu un electron in minus, ceea ce le face instabile. Ele se stabilizeaza atunci cand iau electroni de la celulele sanatoase, ceea ce imbolnaveste celulele sanatoase si astfel acestea devin mai vulnerabile in fata afectiunilor. Tocmai de aceea o actiune puternica a radicalilor liberi face ca celule din organism sa fie mult mai vulnerabile in fata afectiunilor de tipul cancerelor, scrie doctorulzilei.ro.
Cu ce sa nu te speli in zona intima. Zona intima este o parte foarte sensibila a corpului tau, iar orice substanta chimica sau cu un ph foarte diferit de cel al pielii tale te poate imbolnavi. Vezi cu ce sa Nu te speli in zona intima, daca vrei sa te feresti de infectii si iritatii. Gel de dus obisnuit Orice sapun si gel de dus din comert nu face decat sa perturbe flora microbiana sanatoasa din zona intima. Cu alte cuvinte, bacteriile bune care locuiesc in vagin sunt inlaturate sau distruse de chimicalele si ph-ul acid al sapunurilor, deschizand calea pentru candidoze si alte infectii, noteaza Unica.ro.