Sari direct la conținut

Utile: 8 moduri sa opresti o raceala de la primele semne ale declansarii ei; De ce atacul de cord e mai frecvent iarna; Ce poti trata cu frunze de morcov

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Regim pentru constipatie: ce sa mananci ca sa ai un scaun regulat. Desi constipatia poate sa apara din mai multe motive, se pare ca lipsa unei cantitati suficiente de fibre (legume si fructe) din dieta si o hidratare precara sunt principalele motive pentru care nu ai scaun regulat. De asemenea, si stilul de viata sedentar incetineste functia organismului de a procesa hrana si a o elimina. Cu toate ca majoritatea oamenilor apeleaza la suplimente alimentare pentru a scapa de constipatie, cel mai indicat lucru pe care il poti face este sa adopti un regim pentru constipatie special, care sa te ajute sa ai un scaun regulat, scrie Diva Hair.

8 moduri sa opresti o raceala de la primele semne ale declansarii ei. O infectie a tractului respirator superior dureaza, in medie, 10 zile. Insa, daca la primele semne de raceala iei masuri, vei suporta mai usor simptomele bolii. 1. Ia zinc. Studiile de specialitate releva faptul ca zincul luat din prima zi in care au aparut simptomele de raceala reduce atat severitatea bolii, cat si durata ei. 2. Fii zen. Cand esti stresat, sistemul imunitar este slabit si nu va reactiona prompt la infectiile virale sau bacteriene. Specialistii spun ca meditatiile zilnice reduc incidenta, durata si severitatea unei raceli cu 35-60%. 3. Hidrateaza-te. Consumul mare de apa iti hidrateaza si mucoasele nazale si astfel vei elimina mai usor particulele de bacterii care patrund in nari, informeaza Sfatul Parintilor.

„Daca nu mananc mai multa paine la o masa, nu ma satur”. Cum demonteaza nutritionistii acest mit. Exista numeroase conceptii gresite pe care le avem despre alimentatie. Una dintre ele este aceea ca trebuie sa mancam multa paine ca sa ne tina de foame. Medicii nutritionisti explica faptul ca senzatia de foame apare, in general, in momentul in care nivelul glucozei in sange scade. Prin digestia painii, amidonul din faina, se transforma in glucoza, producand astfel disparitia senzatiei de foame. Ce putem face? Pentru disparitia senzatiei de foame, medicii nutritionisti recomanda cateva trucuri: sa bem o cana cu apa calduta, de ceai sau de supa de legume, sa ne ocupam timpul cu ceva astfel incat sa nu ne mai gandim la foame, potrivit Adevarul.

De ce atacul de cord e mai frecvent iarna. Daca te gandesti care e cauza pentru care esti mai predispusa atacului de cord pe timpul iernii, aceasta se datoreaza temperaturilor scazute. In urma studiilor, s-a constatat ca riscul atacului de inima creste cu 17% in anotimpul rece. In momentul in care corpul incearca sa se pastreze cald, acesta se concentreaza mai mult pe protejarea organelor vitale, precum creierul sau plamanii. Acest lucru inseamna ca inima va trebui sa bata mai tare si mai repede pentru a putea alimenta corpul cu oxigen. Pe masura ce presiunea arteriala si bataile inimii cresc, devii mai predispusa atacului de cord, informeaza Click! pentru femei.

Ce poti trata cu frunze de morcov. Numit „ginsengul saracului”, morcovul contine substante nutritive necesare pentru mentinerea sanatatoo. Retine ca frunzele de morcov au de 6 ori mai multa vitamina C decat radacina. Culoarea verde a frunzelor este data de continutul de clorofila, pe langa aceasta avand si un bun continut de vitaminel K si A, dar si minerale precum calciu si potasiu. Frunzele de morcov se bucura de adevarate proprietati antiseptice, astfel ca poti sa iti prepari un suc acasa din ele si sa il folosesti ca si apa de gura, scrie Click! sanatate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro