Utile: A fost descoperita cauza surprizatoare a depresiei; La ce boli esti predispus daca nu bei apa suficienta; Esti obosita tot timpul? Ce boala ascunde acest simptom
Esti obosita tot timpul? Ce boala ascunde acest simptom. Daca mai tot timpul resimti starea de oboseala este posibil sa ai probleme cardiace, fara ca macar sa stii lucrul acesta. In cazul in care toate analizele ti-au iesit bine, iar starea tot persista, poate ar fi bine sa mergi la un cardiolog. O tanara din Statele Unite care se simtea mai tot timpul obosita a descoperit, intr-un final, ca problemele ei sunt mult mai grave decat o lipsa de magneziu sau afectiuni hepatice. Katie Davis se simtea rau si avea senzatia ca nu se poate juca la fel de mult precum ceilalti copii inca de la varsta de 12 ani. Atunci parintii au dat vina pe pubertate, cu transformarile hormonale aferente, insa aveau sa descopere ca lucrurile stateau cu totul altfel, scrieUnica.ro.
A fost descoperita cauza surprizatoare a depresiei. Se spune ca depresia izvorareste din lucrurile rele care ni se intampla in viata, dar totul porneste de la ce oferim frumos celor din jur. Studiile spun ca exact oamenii care sunt amabili si draguti cu ceilalti au mai multe sanse sa dezvolte o astfel de stare. Pare greu de crezut aceasta ipoteza? Nu si atunci cand oferi atat de multe lucruri, dar nu primesti nimic in schimb. Oamenii draguti sufera intotdeauna cel mai mult pe lume. Ei incearca sa ii multumeasca pe toti, dar nu se aleg cu nimic in final. Cand realizeaza ca nu sunt impliniti si ca au ajuns sa traiasca dupa regulile, principiile si visurile altora, cad in depresie. Multi dintre ei nu reusesc sa iasa niciodata din aceasta stare care ii macina pe interior, anuntaDivahair.ro.
Tensiunea la control! Ghidul hipertensivilor pe vreme caniculara. Tot mai multi romani ajung la camera de garda a unui spital in aceste zile fierbinti. Multi au o varsta mai inaintata si probleme cu inima, cu tensiunea arteriala. Medicul Florentina Ghiordan, specialist cardiolog, ii sfatuieste cum sa-si adapteze medicatia si stilul de viata la conditiile meteo severe Pe caldura mare, tensiunea arteriala are tendinta sa scada. De aceea este mai important ca oricand ca hipertensivii sa isi verifice zilnic tensiunea si sa mearga la medicului curant, pentru a li se ajusta medicatia (medicul va decide daca scoate din schema anumite medicamente cu rol in scaderea valorilor tensiunii sau daca ii recomanda pacientului sa le ia cu intrerupere, o data la doua zile, de exemplu), informeazaLibertatea.
La ce boli esti predispus daca nu bei apa suficienta. Apa este prezenta in fiecare celula a organismului, fiin dimplicata in toate procesele din corp. De aceea, o cantitate insuficienta de apa in organism poate sa duca la aparitia mai multor probleme de sanatate. Persoanele care nu se hidrateaza in md constant suficient au un sistem imunitar mai slabit, ceea ce creste probabilitatea imbolnavirii. In primul rand, poate sa apara deshidratarea. Semnele sunt setea excesiva, ametelile, pielea uscata, durerile de cap, pielea fierbinte, stari de slabiciune, cat si crampele musculare. Constipatia, crampele abdominale, balonarea sunt doar cateva dintre complicatiile care ar putea aparea ca urmare a unui aport zilnic insuficient de apa. „Asadar, apa are un efect terapeutic major si ajuta la prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni. Apa previne si trateaza hiperaciditatea gastrica. Aceasta afectiune are drept cauza majora deshidratarea. Administrarea medicatiei fara o hidratare completa va duce in timp la inflamarea stomacului si a duodenului, la ulceratii si chiar la cancere ale tractului gastrointestinal”, afirma nutritionistul Lygia Alexandrescu, scrie Click.
Ficatul gras, boala „tacuta” care poate duce la ciroza. Unii spun ca ficatul gras e cea mai usoara boala hepatica. Dar de la steatoza hepatica pornesc grave maladii ale ficatului, ciroza, cancerul hepatic, hepatitele cronice. Ficatul gras e o boala frecventa, circa 27% din populatie sufera de steatoza hepatica, dar doar 5% evolueaza spre ciroza si cancer. Ficatul gras se poate caracteriza ca o depunere de grasimi in celulele ficatului, mai ales trigliceride. Incarcate cu grasime, celulele hepatice nu-si mai indeplinesc rolurile. Aceasta este prima faza a bolii: steatoza hepatica. Ea avanseaza prin aparitia inflamatiei, steatohepatita. Neglijata, duce la fibroza, la acea intarire a tesutului hepatic, un fel de cicatrici care impiedica functiile ficatului si blocheaza trecerea sangelui prin ficat, anuntaDoctorulZilei.ro.