Sari direct la conținut

Utile: Analizele moderne au si efecte adverse; Noua solutii pentru a creste fertilitatea; Nu-ti propune sa slabesti iarna, iar Consumul de alcool duce la osteoporoza

HotNews.ro

Analizele moderne au si efecte adverse. Un copil care face tomografie in zona organelor genitale risca malformatii, iar rezonanta magnetica facuta unei gravide in primul trimestru de sarcina dauneaza fatului. Aparatura moderna care se foloseste pentru analize cu raze X sau rezonanta magnetica scade in mod considerabil riscul efectelor adverse in comparatie cu cea de generatie mai veche. Cu toate acestea, exista si in cazul acestor aparate ultramoderne contraindicatii, scrie EVZ.

Vizita la psiholog este importanta inaintea unei operatii estetice. Persoanele care doresc sa recurga la operatii pentru a-si imbunatati aspectul fizic ar trebui sa treaca mai intai pe la psiholog, sunt de parere medicii esteticieni. „Am intalnit nenumarate cazuri in care mi se cereau lucruri absurde. Cel mai indicat exemplu este cel al implanturilor de silicon mamar, unde pacientele desi aveau un bust destul de proeminent, imi cereau sa le maresc sanii. Astfel de persoane au neaparat nevoie de o vizita la psiholog”, mentioneaza dr. Dana Jiana, vicepresedintele Societatii Romane de Chirurgie Estetica, citat de Gandul.

Noua solutii pentru a creste fertilitatea. Fiti dezinhibati si faceti sex mai ales in zilele fertile. Apelati la medic dupa un an de incercari. Un cuplu din sapte intampina dificultati in conceperea unui copil si nu neaparat din cauze genetice. Imbunatatirea stilului de viata, renuntarea la fumat, pastrarea unei greutati rezonabile, dar si controalele regulate la medici de specialitate pot creste insa sansele de reusita ale cuplurilor „cu probleme“, sustin specialistii, scrie EVZ.

Consumul de alcool duce la osteoporoza. Barbatii care consuma regulat alcool au un risc mai mare de a avea oase fragile, semn al osteoporozei, arata o cercetare realizata la Medical University din Innsbruck, Austria, anunta Reuters. Dintre cei 57 de barbati alcoolici monitorizati, un sfert aveau o densitate mai redusa a oaselor decat in mod normal, informeaza Adevarul.

Nu-ti propune sa slabesti iarna. Persoanele care doresc sa inceapa o cura de slabire in perioada rece a anului risca sa devina mult mai vulnerabile in fata afectiunilor de sezon, sustin cercetatorii de la Universitatea Michigan din Statele Unite ale Americii. Oamenii de stiinta precizeaza ca pe timpul iernii sistemul imunitar este slab si are nevoie de mai multe proteine si vitamine decat in restul anului. Persoanele care incep o dieta trebuie sa fie sanatoase pentru ca altfel pot suferi infectii virale, mentioneaza specialistii. Acestia mai spun ca indivizii care aleg sa scape de kilogramele acumulate in timpul sarbatorilor de iarna sunt predispusi sa sufere de infectii respiratorii sau chiar sa raceasca, noteaza Gandul.

Superdieta cu fructe si legume. Fructele ne ajuta sa slabim si sa ne mentinem sanatoase. De Craciun ai dat iama in sarmalute si carnati, de Revelion ai mancat prajituri cat pentru o saptamana, iar acum simti ca plesnesc hainele pe tine? E timpul sa treci la regim, stii asta. Si daca tot iti impui restrictii, noi iti propunem sa urmezi nu o dieta oarecare, ci o superdieta cu fructe si legume, care are doua beneficii: kilograme in minus + detoxifiere, noteaza Libertatea.

Romanii, predispusi la boli ale tiroidei. Peste 30 la suta dintre romani au deficit de iod, care creste riscul de tulburari endocrine. Cei mai afectati sunt locuitorii din Moldova si Muntenia. Cea mai eficienta metoda de prevenire a afectiunilor tiroidei este consumul de sare iodata. Doua miliarde de persoane din intreaga lume, ceea ce inseamna un sfert din populatia lumii, au lipsa de iod in organism. In Romania, 30 la suta dintre locuitori au deficit de iod din cauza solului sarac in acest mineral, care este esential in buna functionare a glandei tiroide, scrie Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro