Sari direct la conținut

Utile: Arsenic – posibil leac pentru leucemie; Medicamentele minune din propria bucatarie; Bebelusii nu trebuie hraniti ca pe vremea bunicii; Care sunt efectele secundare ale medicamentelor "minune" ce promit ca slabesti peste noapte

HotNews.ro

Arsenic – posibil leac pentru leucemie. Un grup de cercetare din China sustine ca persoanele care sufera de leucemie se pot vindeca prin tratament cu arsenic, substanta cunoscuta mai ales din cazurile de otravire, noteaza Reuters. Folosind arsenic, s-ar elimina necesitatea chimioterapiei pentru bolnavii de leucemie. „Parul nu cade, iar functiile maduvei nu sunt blocate”, spune coordonatorul studiului, Zhang Xiaowei, de la un institut din Shanghai. Acesta a anuntat ca cercetarea viitoare se va baza pe stabilirea influentei arsenicului asupra altor tipuri de cancer. Integral pe EvZ.ro.

Medicamentele minune din propria bucatarie. Daca pentru maladiile grave trebuie sa consulti neaparat medicul, pentru raceli sau afectiuni minore poti sa te tratezi cu produse din propria camara. Sarea poate fi folosita pentru epidermofitia piciorului sau „piciorul atletului”. O solutie salina ofera un mediu ostil pentru ciuperci, scade transpiratia in exces, si catifeleaza pielea, astfel incat medicamente antifungice pot patrunde mai adanc in piele. Daca ai aceasta problema, inmoaie piciorul 5-10 minute intr-un lighean cu apa calda si sare (amesteca doua lingurite de sare la fiecare cana de apa calda), recomanda medical Suzanne M. Levine, chirurg podiatru. Poti sa tratezi sindromul picioarelor nelinistite cu apa tonica. Bea un pahar de apa tonica inainte de culcare pentru a calma simptomele acestei boli. Apa tonica contine chinina (substanta alba, cu gust amar, extrasa din coaja de chinchina si folosita ca medicament febrifug) care ajuta la stoparea contractiilor musculare repetate. Lamaia poate fi utilizata pentru a ameliora semnele batranetii. Integral in Romania Libera.

Bebelusii nu trebuie hraniti ca pe vremea bunicii! Laptele de vaca si marul ras cu biscuiti nu mai sunt considerate alimente potrivite pentru perioada de intarcare a pruncului. Acestea fie ataca rinichii, fie dau alergii. Diversificarea alimentatiei sugarului este o etapa importanta, dar dificila, atat in viata copilului, cat si a familiei in care a venit. Modul in care alte alimente, in afara laptelui matern, sunt introduse in meniul micutului are un impact pe termen lung asupra sanatatii si a obiceiurilor sale alimentare. De aceea, tanara mama se confrunta cu temerile sale si, de multe ori, cu traditiile si obisnuintele propriei mame, bunica micutului. Integral in Romania Libera.

Care sunt efectele secundare ale medicamentelor „minune” ce promit ca slabesti peste noapte. Medicamentele care contin sibutramina provoaca stari de anxietate si depresie, dar cercetatorii de la Universitatea din Bologna promit sa scoata pe piata un medicament pentru slabit fara efecte secundare. In Romania, o persoana din patru este obeza, iar una din doua are probleme cu greutatea, potrivit ultimelor date furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Iar pentru ca o dieta prescrisa de un medic specialist si un program de exercitii fizice nu par a fi pe placul acestei categorii de persoane, cei mai multi dintre ei sunt tentati sa apeleze la medicamente sau produse nutritive pentru a scapa de kilogramele in plus, fara a tine cont de efectele negative pe care astfel de produse le au asupra organismului. Integral in Gandul.

Aveti probleme cu sinuzita? Sinuzita, inflamarea acuta sau cronica a sinusurilor frontale sau maxilare, are efecte neplacute si poate aparea in urma unei raceli sau a unor alergii. Sinuzita se manifesta prin dureri de cap, prin nas infundat si infectii la nivelul urechilor. In cazurile mai grave, poate sa apara si febra. Daca aveti probleme cu sinusurile, renuntati la branzeturi, deoarece acestea sporesc secretiile, si consumati legume si fructe proaspete, in special lamai, ceapa, usturoi, praz, hrean si morcovi. Produsele din surse naturale va pot fi si ele de folos: Trusa Hapciu – Raceala si gripa FARES – reduce congestia nazala, febra, tusea si durerile in gat. Mod de folosire: inhalatii, masaj pe frunte si administrare interna. Pret: 45 de lei. Tulsi-Pentavox – e util in toate afectiunile respiratorii insotite de febra, tuse si astm. Administrare: o capsula de doua ori/zi. Pret: 15,3 lei. Integral in Libertatea.

Mamele casnice, pericol pentru copii. Femeile casnice si cele care lucreaza cu norma intreaga prezinta mai multe riscuri de a avea copii mai grasi decat cei ai femeilor care lucreaza cu jumatate de norma, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii australieni, publicat in Social Science and Medicine si preluat de „The Daily Mail“. Pe langa un risc mai mic de a fi supraponderali, copiii mamelor care lucreaza cu jumatate de norma sunt mai activi din punct de vedere fizic si se uita mai putin la televizor. Integral in Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro