Sari direct la conținut

Utile: Cat trebuie sa dormim pe noapte. Mitul celor opt ore de somn este fals; Un simplu test de sange va depista cancerul de san; Iti rupi o alunita. Afla ce boala risti sa faci

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cat trebuie sa dormim pe noapte. Mitul celor opt ore de somn este fals. Prea putin somn duce la obezitate si dubleaza riscul de moarte din cauza unei afectiuni cardiovasculare. Prea mult somn dubleaza de asemenea riscul de mortalitate, dar de aceasta data nu numai din cauza bolilor de inima, ci si a altor afectiuni. Mai jos, ne propunem sa vedem ce inseamna „prea mult” si „prea putin”, iar apoi sa descoperim cat trebuie sa dormim intr-o noapte. Cel mai amplu studiu despre somn a fost realizat de University of California. Au fost folosite date culese de la peste un milion de adulti. Una dintre concluzii, probabil cea mai importanta, a fost urmatoarea: cea mai lunga durata de viata a fost constatata la cei care declarasera ca obisnuiesc sa doarma intre 6 si 7 ore pe noapte, informeaza GreatNews.ro

Iti rupi o alunita. Afla ce boala risti sa faci. Daca v-ati zgariat sau v-ati rupt din greseala o alunita, mergeti la un consult dermatologic in maximum 2-3 zile de la incident, aceasta fiind considerata o urgenta medicala. Daca resturile leziunii nu sunt indepartate chirurgical in scurt timp de la rupere, riscati sa dezvoltati cancer, indiferent de natura alunitei respective. Medicii spun ca numarul cazurilor de melanom (cancer de piele) din acest motiv a crescut, din cauza intarzierii cu care oamenii se prezinta la spital, scrie EVZ.

Un simplu test de sange va depista cancerul de san. In cadrul unui studiu, testul a identificat 70% din imbolnavirile de cancer de san si a eliminat suspiciunea in cazul a 100% din totalul femeilor care nu prezentau cancer. Deocamdata, el se afla in faza experimentala, iar daca se va dovedi ca are o acuratete mare, ar putea fi folosit ca analiza de rutina pentru femei. Conform presei din SUA, testul va fi gata pentru pacientele din toata lumea in maximum cinci ani, anunta Libertatea.

Cum te ajuta laptele sa slabesti. O echipa de cercetatori din Israel a descoperit ca nutrientii-cheie din lapte, vitamina D si calciu, te pot ajuta cu greutatea. Studiul s-a realizat pe un grup de persoane cu varsta intre 40 si 65 de ani, cu obezitate sau cu predispozitie la obezitate. Participantii la cercetare au urmat o dieta formata din alimente scazute in grasimi si in carbohidrati. Atunci cand a venit vremea cantarului, la aproape doi ani de la debutul studiului, echipa de cercetatori a observat ca persoanele care consumasera doua pahare de lapte pe zi au pierdut mai multe kilograme in comparatie cu cei care nu au consumat lapte ori alte lactate, relateaza EVZ.

Antidepresivele pot face mai mult rau decat bine. Antidepresivele prescrise in mod obisnuit pot face mai mult rau decat bine si oamenii ar trebui sa fie mai precauti in ceea ce priveste folosirea lor exagerata, arata un studiu al unor cercetatori canadieni si mentionat de agentia Xinhua, citat de Agerpres. Studiul, realizat de cercetatori de la McMaster University si publicat online in cursul acestei saptamani in ‘Frontiers in Psychology’, contesta convingerea ca antidepresivele sunt sigure si eficiente. Dupa examinarea unor studii anterioare asupra efectelor antidepresivelor, cercetatorii au constatat ca riscul de deces la utilizatorii mai varstnici este mai mare decat la ceilalti, ceea ce arata ca efectele generale ale acestor medicamente asupra organismului sunt mai mult rele decat bune. Integral in Romania Libera.

Obiceiurile proaste ale tatalui, principalii vinovati pentru bolile copiilor. Medicina moderna incrimineaza mai ales stilul de viata dezechilibrat al tatilor pentru problemele de sanatate ale copiilor. Barbatii care fumeaza si care sunt expusi zilnic unui nivel ridicat de stres prezinta modificari ale unor gene pe care apoi le transmit copiilor. Acestia risca sa sufere de probleme serioase de sanatate: de diabet, depresie, obezitate sau chiar de boli cardiace, atrag atentia oamenii de stiinta de la Universitatea Washington din SUA, relateaza Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro