Sari direct la conținut

Utile: Ce mancam pe canicula – recomandari de la nutritionist; Cinci semne ca ai probleme cu inima, pe care le treci usor cu vederea vara; Tot ce nu stiati despre hepatite. Efectele ciudate ale unui virus pe care nici doctorii nu-l cunosc bine

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Ce mancam pe canicula – recomandari de la nutritionist. Caldura e greu de suportat oricum, dar exista metode prin care putem contracara efectele ei asupra corpului nostru. Iar cea mai eficienta si la indemana cale e cea prin controlul alimentatiei. „Anumite alimente pot impiedica buna functionare a sistemului digestiv si, in consecinta, ne-ar oferi o stare de caldura si agitatie suplimentara”, spune nutritionistul Alexandra Alexandru. Caldura e greu de suportat oricum, dar exista metode prin care putem contracara efectele ei asupra corpului nostru. Iar cea mai eficienta si la indemana cale e cea prin controlul alimentatiei. „Anumite alimente pot impiedica buna functionare a sistemului digestiv si, in consecinta, ne-ar oferi o stare de caldura si agitatie suplimentara”, spune nutritionistul Alexandra Alexandru. Pe primul loc stau legumele si fructele de sezon, fara dubiu. Vara e perioada in care trebuie sa consumam cat mai multe alimente in stare cruda. Prin urmare, in meniul nostru trebuie sa-si faca loc zilnic, in functie de aparitia lor: Fructe: capsune, cirese, visine, caise, piersici, nectarine, zmeura, afine, pepene galben, pepene rosu, prune, mere, pere, struguri, scrieUnica.ro.

Ce se intampla cand inghiti guma de mestecat. De inghitirea gumei de mestecat sunt legate o multime de scenarii care mai de care mai ciudate, cu care am fost chinuiti inca din copilarie. Pana la urma, care este adevarul? Ce se intampla daca inghiti guma de mestecat? Lisa Ganjhu, medic specialist gastroenterolog, ne ajuta sa aflam ce se intampla in sistemul digestiv atunci cand inghitim guma de mestecat si cu ce ne afecteaza. Teoretic, ea trece prin sistemul digestiv la fel ca orice aliment ingerat, insa nu poate fi digerata in totalitate, scrie BuzzFeed. Acizii si enzimele din stomac au puterea de a eroda guma de mestecat, asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi ca ar putea sa iti ramana lipita acolo, dupa cum spuneau miturile din copilarie. Din pacate, compozitia chimica a gumei de mestecat nu permite dizolvarea ei completa. Compusii ei nu pot fi absorbiti in organism prin perii din intestinul subtire. Dar acest lucru nu inseamna ca nu va fi eliminata din corp. Ea are acelasi traseu precum alte resturi alimentare patrunse in sistemul digestiv, anuntaDivahair.ro.

Cinci semne ca ai probleme cu inima, pe care le treci usor cu vederea vara. De cele mai multe ori, afectiunile cardiace se instaleaza fara sa dea semne. Sau daca le dau, acestea sunt ignorate. Iar vara se poate transforma intr-un inamic de temut pentru inima ta. E prea clad afara, meteorologii avertizeaza ca disconfortul termic e ridicat si ca ar trebui sa evitam expunerea la temperaturi ridicate, mai ales daca ne stim suferinzi. Dar ce ne facem daca nu stim ca avem probleme, mai ales cu inima? Cel mai indicat ar fi sa ii facem periodic o vizita medicului de familie. Caci afectiunile cardiovasculare se manifesta totusi prin diferite semne, iar istoricul personal poate scoate la iveala gradul de risc la care suntem expusi. Cu inima nu-i de joaca, informeazaLibertatea.

Carne de porc sau de vitel? Care e mai sanatoasa? Carnea alba, slaba este foarte hranitoare. In ceea ce priveste carnea de porc, aceasta constituie 38% din productia mondiala de carne. Cele mai fragede si sanatoase portiuni sunt fileul, cotletul si pulpa. Carnea de vitel este considerata carne alba, cu toate ca vitele au de obicei carne rosie. Haideti sa vedem cat de sanatoase sunt pentru organism aceste tipuri de carne! Carnea de porc este o excelenta sursa de vitamina B6 si B12, de proteina, tiamina, niacina, riboflavina, seleniu, fosfor, potasiu si zinc si o sursa buna de acid pantotenic, fier si magneziu. Specialistii sustin ca o friptura de porc este mult mai sanatoasa decat un copan de pui sau un peste gras. Trebuie doar sa aveti grija cat mancati. Ca orice produs, si carnea de porc consumata in exces nu va va pica foarte bine la stomac, scrieClick.

Tot ce nu stiati despre hepatite.Efectele ciudate ale unui virus pe care nici doctorii nu-l cunosc bine. Hepatitele afecteaza in continuare un numar foarte mare de persoane, iar terapiile nu sunt intotdeauna la indemana. Hepatita C este principala cauza a cirozei, insa si o combinatie intre virusurile B si D, mai putin cunoscut, poate duce la ciroza si la cancer de ficat. In functie de virusurile care le provoaca, hepatitele sunt de tip A, B, C, D si E. Hepatitele A si E se transmit pe cale digestiva si sunt boli care se vindeca fara sa lase urmari. In general nu sunt forme severe si pot fi prevenite prin vaccin, spune medicul Adriana Motoc, de la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale „Victor Babes”. Hepatita C se transmite in principal prin sange, mai rar pe cale sexuala sau de la mama la copil. „Avem foarte multe cupluri stabile in care un partener are hepatita C si traiesc de o viata impreuna, iar celalalt partener nu are hepatita C”, exemplifica medicul, anuntaDoctorulZilei.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro