Sari direct la conținut

Utile: Ce obiceiuri pot afecta sanatatea glandei tiroide; Ce efect neasteptat au alimentele prea grase asupra creierului; Usor de preparat din trei ingrediente. Leacul rusesc pentru dureri articulare

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

​Ce obiceiuri pot afecta sanatatea glandei tiroide. Tiroida este unul dintre organele de care ar trebui sa ai cea mai multa grija, intrucat are rolul de a elibera hormoni, esentiali pentru buna functionare a organismului. Cele mai frecvente boli care pot afecta tiroida sunt hipotiroidia si hipertiroidia. Hipotiroidia apare atunci cand glanda tiroida nu mai produce suficienti hormoni. Cauzele sunt multiple, incepand de la o dezvoltare deficitara a glandei inca de la nastere si continuand cu o indepartare chirurgicala totala sau partiala a acesteia. Hipertiroidia consta in producerea excesiva de hormoni, ceea ce duce la destabilizarea functiilor organismului. Problemele tiroidei se datoreaza in principal bolilor autoimune sau genetice, insa pot aparea si ca urmare a administrarii anumitor medicamente, scrieClick.

Ce efect neasteptat au alimentele prea grase asupra creierului. Un nou studiu american identifica pentru prima data o legatura biologica intre depresie si alimentele prea grase si ofera, totodata, o solutie promitatoare pentru noi tratamente, informeaza Le Parisien in editia online. Autorii cercetarii, publicata in revista „Neuropharmacology”, au incercat sa inteleaga mecanismele care pot explica legatura dintre alimentele grase si comportamentele depresive. Ei au descoperit ca metabolismul grasimilor ar avea in comun acelasi mecanism biologic ca si conexiunile neuronale din creier, care sunt deteriorate in caz de stres si depresie. De exemplu, pacientii cu tulburari metabolice cum ar fi diabetul de tip 2 sunt mai expusi riscului de depresie. Cu alte cuvinte, efectele unei diete prea bogate in grasimi se suprapun peste efectele stresului cronic. Echipa de cercetatori a aratat ca o dieta bogata in grasimi a influentat comportamentul sobolanilor. Dupa patru luni in care li s-a aplicat acest regim, aceasta celebra cale organica implicata atat in metabolismul grasimilor, cat si in plasticitatea creierului a fost perturbata si rozatoarele au prezentat semne de depresie si de anxietate, anuntaDoctorulZilei.ro.

Top sapte alimente de iarna care te ajuta sa slabesti. Nu ai niciun motiv sa nu arati perfect si in sezonul rece. Uite care sunt cele mai bune preparate de iarna care te ajuta sa slabesti. Supa este un preparat delicios, cu putine calorii, potrivit prevention.com. In ciuda faptului ca lichidele nu sunt atat de satioase, cercetatorii au constatat ca supa fierbinte de pui cu orez este o exceptie. In plus, numeroase studii au aratat ca acest preparat te ajuta sa iti revii mai repede si dupa o raceala, asa ca include-o in alimentatie. Dovleacul este foarte bogat in fibre si sarac in calorii, astfel ca iti va da senzatia de satietate fara sa mananci foarte mult. In plus, este o sursa bogata de beta-caroten si vitamina C, antioxidanti care iti intaresc sistemul imunitar si iti dau energie. Nu ai nevoie de o reteta speciala ca sa il gatesti. Pur si simplu lasa-l in cuptor si manca-l gol, informeazaUnica.ro.

Cele mai eficiente ceaiuri pentru arderea grasimilor. Atunci cand tii o dieta, ceaiurile sunt foarte importante, mai ales ca ard grasimile si elimina toxinele din organism. Ceaiurile care ard grasimile repede se pot bea mai ales dupa mesele indestulate, pentru a ajuta la eliminarea grasimilor. Unul dintre cele mai bune ceaiuri este ceaiul de coada-calului, care are ca rol eliminarea grasimilor, dar ajuta si la purificarea sangelui. Foarte bun pentru digestie si stomac, ceaiul poate fi consumat fara probleme in diete si se bea pe tot parcursul zilei. Se pun 5 lingurite de frunze la 1 litru de apa. Cunoscuta mai ales pentru proprietatile ei diuretice, anghinarea are si efect de reglare a poftei de mancare. In acelasi timp, infuzia din frunzele plantei stimuleaza procesele digestive si metabolismul, impiedicand depunerea grasimilor. Ceaiul se prepara astfel: peste o lingura de frunze uscate se toarna 500 ml de apa clocotita si se lasa la infuzat cinci minute. Dupa racire, se strecoara lichidul. Prima cana se consuma dimineata, dupa micul dejun. Restul cantitatii de ceai se bea pe parcursul zilei, scrieClick.

Usor de preparat din trei ingrediente. Leacul rusesc pentru dureri articulare. Durerile articulare sunt suparatoare indiferent de varsta. Se stie ca dupa 40 de ani acestea sunt mai frecvente, insa si tinerii le pot experimenta in cazul in care sufera de reumatism sau au avut oase fracturate. Exista numeroase pastile si medicamente care promit sa combata durerile, totusi acestea nu au efect decat pe durata tratamentului. Potrivit www.healthyfoodhouse.com, medicina traditionala ruseasca ofera retete naturale si usor de preparat. Remediul este eficient inca de la prima utilizare si promite rezultate pe termen lung. In plus, ingredientele necesare se gasesc in orice bucatarie, anuntaDoctorulZilei.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro